Pusula Maraş Gençliği Tarihle Buluşturuyor: Ödüllü Çete Destanı Turnuvası
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş tarafından Kurtuluş Haftası kapsamında hayata geçirilen “Çete Destanı: Maraş’ın Kurtuluşu” mobil oyun turnuvasının ikinci etabı 13 Şubat Cuma günü lise öğrencileri arasında gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye giren ilk 20 genç, İstanbul gezisi kazanacak.
Gençlere yönelik projelerini Pusula Maraş çatısı altında her geçen gün çeşitlendiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri kapsamında teknolojiyle tarihi buluşturan anlamlı bir organizasyona daha imza atıyor. Gençlerin hem eğlenerek öğrenmesini hem de milli mücadele ruhunu yakından hissetmesini amaçlayan “Çete Destanı: Maraş’ın Kurtuluşu” mobil oyun turnuvasının ikinci etabı lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Şehir genelindeki tüm liselerde öğrenim gören gençlere açık olan turnuvada katılımcılar, Pusula Maraş öncülüğünde özel olarak geliştirilen “Çete Destanı: Maraş’ın Kurtuluşu” adlı mobil oyunu oynayarak dereceye girmek için kıyasıya rekabet edecek. Millî Mücadele döneminde Maraş’ta verilen kahramanlık mücadelesini dijital ortamda deneyimleme imkânı sunan oyun, gençlere tarihi olayları interaktif bir şekilde öğrenme fırsatı da sağlıyor.
Dereceye Giren İlk 20 Lise Öğrencisine İstanbul Gezisi Hediye
13 Şubat Cuma günü boyunca devam edecek organizasyonda öğrenciler, günün istedikleri saatinde oyuna giriş yaparak turnuvaya katılabilecek. Sadece Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarda oynanabilen oyuna, yarışmaya özel olarak belirlenen “ede46” kodu ile dahil olunabiliyor. Gün boyu elde edilen skorlar üzerinden yapılacak değerlendirme sonucunda en yüksek dereceyi yapan 20 lise öğrencisi ise İstanbul gezisiyle ödüllendirilecek.
Tüm Lise Öğrencileri Bu Özel Turnuvaya Davet Edildi
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, gençlerin sosyal, kültürel ve teknolojik alanlarda gelişimini desteklemeye yönelik projelerin artarak süreceği vurgulanırken, bu özel turnuva ile Kurtuluş Haftası coşkusunun genç nesillere yenilikçi yöntemlerle aktarılmasının hedeflendiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Kahramanmaraş il sınırları içerisindeki tüm lise öğrencileri turnuvaya katılmaya davet edilerek, gençlerin hem eğlenceli bir rekabet ortamında yer almaları hem de şehrin kahramanlık tarihini daha yakından tanımalarının amaçlandığı ifade edildi. “Çete Destanı: Maraş’ın Kurtuluşu” mobil oyun Android cihazlara https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2026/02/11/pusula-maras-cete-destani-marasin-kurtulusu-mobil-oyun internet adresi üzerinden indirilebiliyor.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.