Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'i Deprem Riskine Karşı Uyardı!
GÜNDEMGaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi'nin düzenlediği Deprem Bölgesi Zirvesi'nde deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep'in deprem riskine dikkat çekti. Görür, Antep'e yakın olan Ölüdeniz Fayı'nın durumuna vurgu yaparak, şehri uyardı.
Naci Görür, Antep'in çevresindeki fay hatlarına dikkat çekti ve Doğu Anadolu sınır fayının kırılmasının tehdit oluşturmayacağını belirtti. Ancak, Antep'e yakın olan Ölüdeniz Fayı'nın kollarına stres yüklendiğini vurguladı.
Ölüdeniz Fayı'nın durumu ve deprem riski hakkında konuşan Görür, depremin zamanını önceden tahmin etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Araştırmalara göre, bu fayların deprem oluşturma periyotlarının 500 yıl olduğunu belirtti.
Görür, Gaziantep'e yönelik alınması gereken tedbirler ve önlemler hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Mikro bölgeleme çalışmalarının önemine vurgu yaparak, Gaziantep'in jeolojik yapısını araştırmanın ve kayaların direncini incelemenin önemini vurguladı.
Görür, belediye başkanı olsaydı yapacağı ilk işleri de açıkladı. Gaziantep'in mikro bölgeleme çalışmalarını yaparak, kentin depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.
Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi
Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.