PROF. DR. DAĞLI: “15 TEMMUZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAĞIMSIZLIĞINDAN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİĞİ TARİHTİR”
GÜNDEMSANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği tarihtir” dedi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, ülkemizin bölünmezliğine, halkımızın birlik ve beraberliğine yönelik iç ve dış düşmanlar tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin, bağımsızlık uğruna canını vermekten çekinmeyen milletimizin, devletiyle kenetlenmesi sayesinde önlendiğini kaydetti.
“Tarihin tozlu sayfalarında geçmişini unuttuğu, bir ve beraber olmanın gücünü küçümsediği için yok olan halklar vardır. Bizim tarihimiz ise birlik ve beraberliğimiz sayesinde kazandığımız zaferlerle doludur” diyen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:
“Türk Milleti olarak, bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızın göklerde ilelebet özgürce dalgalanması en büyük amacımızdır. Bu uğurda canını vermekten çekinmeyen, her bedeli ödemeye hazır kahraman bir milletin evladı olmak hepimiz için büyük bir gurur vesilesidir.
Bu duygularla aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar, hainlerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı koyarken vatanımız uğruna canını veren şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”
Prof. Dr. Dağlı, SANKO Üniversitesi olarak tarihini unutmayan, vatanını, milletini seven, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin adını tüm dünyada daha da güçlü duyuran bilim insanları yetiştirme gayretiyle çalıştıklarına vurgu yaptı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.