© Haber Hanesi 2014 - 2025

PROF. DR. DAĞLI: “15 TEMMUZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BAĞIMSIZLIĞINDAN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİNİ TÜM DÜNYAYA BİR KEZ DAHA GÖSTERDİĞİ TARİHTİR”

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği tarihtir” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, ülkemizin bölünmezliğine, halkımızın birlik ve beraberliğine yönelik iç ve dış düşmanlar tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin, bağımsızlık uğruna canını vermekten çekinmeyen milletimizin, devletiyle kenetlenmesi sayesinde önlendiğini kaydetti.

 

“Tarihin tozlu sayfalarında geçmişini unuttuğu, bir ve beraber olmanın gücünü küçümsediği için yok olan halklar vardır. Bizim tarihimiz ise birlik ve beraberliğimiz sayesinde kazandığımız zaferlerle doludur” diyen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

 

“Türk Milleti olarak, bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızın göklerde ilelebet özgürce dalgalanması en büyük amacımızdır. Bu uğurda canını vermekten çekinmeyen, her bedeli ödemeye hazır kahraman bir milletin evladı olmak hepimiz için büyük bir gurur vesilesidir.

 

Bu duygularla aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar, hainlerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı koyarken vatanımız uğruna canını veren şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

Prof. Dr. Dağlı, SANKO Üniversitesi olarak tarihini unutmayan, vatanını, milletini seven, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin adını tüm dünyada daha da güçlü duyuran bilim insanları yetiştirme gayretiyle çalıştıklarına vurgu yaptı.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER