© Haber Hanesi 2014 - 2025

Pazarcık’ta 154 Milyon TL’lik İçmesuyu Yatırımı Tamamlandı

KASKİ Genel Müdürlüğünde Pazarcık’ta yürütülen içmesuyu yatırımı tamamlandı. 154 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen çalışmalarla ilçede su kayıp-kaçak oranında yüzde 50 oranında azalma sağlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ, şehrin altyapı geleceğini güvence altına almak için 11 ilçede eş zamanlı olarak başlattığı altyapı seferberliğini tüm hızıyla sürdürüyor. Bu kapsamda, Pazarcık’ta hayata geçirilen “İçmesuyu İkmal ve Depolar Arası İletim Hattı Yapım İşi” başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında ilçenin içmesuyu ihtiyacını karşılamak, su temininde sürekliliği sağlamak ve su kayıplarını minimize etmek amacıyla toplam 55 kilometrelik içmesuyu isale ve bağlantı hatlarının imalatı gerçekleştirildi. Ayrıca, sistemin daha verimli ve kesintisiz hizmet sunabilmesi için ilçeye 5 yeni içmesuyu deposu kazandırıldı.

Bozulan Yollar da İhmal Edilmedi

Altyapı çalışmaları sırasında bozulan yollar da ihmal edilmedi. KASKİ ekipleri, proje güzergâhındaki yollarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirerek toplamda 26 bin metrekarelik asfalt ve parke serimi yaptı. Böylece ilçedeki ulaşım konforu da önemli ölçüde artırıldı.

Su Kayıp-Kaçak Oranında %50 Azalma

Toplamda 154 Milyon TL’lik dev yatırımla tamamlanan projeyle birlikte Pazarcık’ın içmesuyu altyapısı uzun yıllar boyunca güvence altına alınırken, ilçede su kayıp-kaçak oranında yüzde 50 oranında azalma sağlandı.

Söz konusu çalışma, hem doğal kaynakların korunması hem de vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içmesuyu temini açısından büyük önem taşıyor.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER