© Haber Hanesi 2014 - 2025

PAŞALAR-KUVAYİ MİLLİYE” RESİM SERGİSİ DEVAM EDİYOR

Ressam Kemal Kara’nın, Gaziantep’in Kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü dolayısıyla 24 Aralık 2023’te SANKO Sanat Galerisi’ne açtığı Nesilden Nesile Aktarım Temalı “Paşalar-Kuvayi Milliye” resim sergisi devam ediyor.

SANKO Holding ve Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği iş birliğinde açılan “Paşalar-Kuvayi Milliye” konulu sergide Ressam Kemal Kara’nın, tuval üzerine akrilik boya tekniğini kullanarak yaptığı 28 eseri yer alıyor.

 

Nesilden Nesile Aktarım Temalı “Paşalar-Kuvayi Milliye” resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 1 Ocak 2024’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

KEMAL KARA

Kemal Kara 1986'da Ankara'da doğdu. 2005’te Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar, Resim Bölümüne giriş yaptı. 2009’da Prof. Dr. Nuri Temizsoylu atölyesinden mezun oldu. 2007’de Association Saint Henri, Grup Sergisi ve Müzayedesi, Saint Henri, Fransa’da sergileme, 2009’da Bilkent Sanat Merkezi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Güzel Sanatlar Proje Sergisi sergileme ödülü aldı.

 

''Diyalogların Anı'' adlı ilk kişisel sergisini 2010’da İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde; ''Efekte Efekt'' adlı ikinci kişisel sergisini de 2011’de İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde açtı. Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sanat Bilimi Ana Bilim Dalı Sanat Kuramı ve Eleştiri” lisansüstü programını burslu olarak 2011’de tamamladı. ''Namı Olmayan Giremez” adlı üçüncü kişisel sergisini 2014’te Beylerbeyi Sarayı’nda açtı. ''Namı Olmayan Giremez'' adlı üçüncü kişisel sergisini 2015’te Art Project Contemporary eş zamanlı etkinlikleri kapsamında Bebek Lucca’da, 2017’de de yine Art Project Contemporary eş zamanlı etkinlikleri kapsamında Karaköy Mitte’de sergiledi. 2017’de Zorlu Eataly’de "Yeni Olan Hiçbir Şey Yok" adlı dördüncü sergisinin ön gösterimini yaptı.

 

Kara, 2017’de Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Sanatta Yeterlilik” Doktora Programına başladı. 2020’de "Yeni Olan Hiçbir Şey Yok" adlı dördüncü sergisini Bebek ArtsClub’da yaptıktan sonra aynı serginin devam gösterimini ise 2021’de Bebek Meg’te gerçekleştirdi. 2021’de "Bir Parçadan Diğerine" adlı beşinci kişisel sergisini Bann Art & Design’da sergiledi.

 

2002’de “Paşalar” adlı altıncı kişisel sergisini Art Contact Sanat Fuar’ında ön lansmanı yaptı. Sanatçı. Işık Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi olarak “Sanatta Yeterlilik” programına ve çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER