Öztunç RTÜK’te Yaşanan Skandalları Açıkladı
GÜNDEMCumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında son dönemde RTÜK’te yaşanan skandal olayları gözler önüne serdi.
Ali Öztunç RTÜK’te yaşanan skandal olayları anlattı, duyanlar kulaklarına inanamadı.
*Personelin küçük reis diye hitap ettiği RTÜK Başkanı koruma ordusuyla geziyor, Putin, Erdoğan geliyormuş gibi güvenlik önlemleri mevcut.
*AKP’li Başkan Ebubekir Şahin’e reis demeyen liyakatli isimler başka yerlere gönderiliyor.
*Hükümet tasarruftan bahsederken gereksiz yere TOBB’dan kiralanan iki kata 150 bin TL ödeniyor.
*28 adet daire başkan yardımcısı var maaşları 10 bin 500 lira. Akrabalar istisnai kadrolardan işe başlatılıyor.
Aynı zamanda eski RTÜK Üyesi olan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, RTÜK’te yaşanan başı bozuk düzeni örneklerle anlattığı basın toplantısında aynen şu ifadeleri kullandı;
“RTÜK BAŞKANI ERDOĞAN’A ÖZENİYOR”
“RTÜK, tarihinde hiç olmadığı kadar kötü yönetiliyor. RTÜK’ün son başkanı Ebubekir Şahin, kendisini RTÜK’ün sahibi olarak görüyor. Personelin küçük reis diye hitap ettiği Şahin, Tayyip Erdoğan’a özenerek koruma ordusu ile geziyor. Şahin, binaya geldiğinde Trump, Putin ya da Erdoğan RTÜK’e geliyormuş gibi güvenlik önlemleri alınıyor. “
“AKP SAVURGANLIĞA SESSİZ KALIYOR”
“RTÜK’ün binası sanki yetersizmiş gibi TOBB binasından iki kat kiralandı. Bu iki kat için ödenen kira bedeli aylık 150 bin TL. Tasarruftan söz eden AKP iktidarı RTÜK’teki bu savurganlığa sessiz kalıyorlar. Aynı zamanda başkanlık katı boşaltıldı. Hukuk ve Basın daire başkanlıkları başka katlara alındı ve sadece başkanlık makamı kaldı. Başkanlık makamı ise şu anda yenileniyor ve ciddi paralar harcanıyor.“
“AKP’Lİ VEKİLLERİN AKRABALARI İŞE ALINIYOR”
“48 RTÜK personeli strateji daire başkanlığına gönderildi. Bu 48 personelin tamamı RTÜK’ün hafızası olan, liyakatlı isimler. Ama AKP’li olmadıkları ya da sadece görevlerini yaptıkları ve Ebubekir Şahin’e küçük reis demedikleri için bu görevlendirme yapıldı.”
Ebubekir Şahin göreve geldiğinden beri çok sayıda AKP’li vekilin yeğeni, gelini ve çocuğunu istisnai kadrodan başlattı. Ve bunların görevlerini daire başkan yardımcısı olarak belirledi. Bu yüzden 28 adet daire başkan yardımcısı bulunuyor. Her birinin maaşı 10 bin 500 lira. “
İSİM İSİM AÇIKLADI…
“Bunlardan bazılar ;
- Ömer Faruk Duran- SETA Başkanı Burhanettin Duran’ın kardeşi. Başkanlık müşaviri oldu. Psikolog. 10 bin ile 12 bin lira arasında maaş alıyor.
- AKP’li Sakarya eski Büyükşehir belediye başkanı Aziz Duran’ın yeğeni. KPSS olmadan istisnai kadro ile alındı. Milletin çocukları KPSS’ye giriyor, mülakatlara giriyor. İş bulmak için çırpınıyor ama AKP’lilerin çocukları, kardeşleri hemen üst düzey görevlere getiriliyor
- Mehmet Said Akman… Strateji Daire Başkan yardımcısı oldu. Lise muzunu aslında. 2 yıllık açık öğretimi sonradan bitirdi. Ombudsman Yahya Akman’ın kardeşi. Torpili engellemesi gereken Ombudsman’ın kardeşi torpil ile işe başlıyor hem de daire başkan yardımcısı olarak. KPSS’ye girmeden bu göreve başladı.
- İlke Akman… AKP eski Ankara il başkanı Nurettin Akman’ın gelini. Pilates hocası.. Ankara Büyükşehirde istisnai kadro ile başlatıldı. 2 gün sonra RTÜK’e alındı. Kamuoyu daire başkan yardımcısı oldu. Raiting ölçümlerini denetliyor. Pilates hocasının raiting ile ne alakası vardır. Üstelik özel oda istedi ve 30 bin TL masraf yapılarak özel bir oda yapıldı.“
“NEFESİM ENSELERİNDE!”
“RTÜK ile ilgili çok sayıda bilgi mevcut. RTÜK’ün ilişkili olduğu bakanlığın bu duruma el koyması gerekir. RTÜK başkanı önünü boş bulmuş ve kendi özel mülkiyeti gibi yönetmeye başlamıştır. Eski bir RTÜK üyesi olarak nefesim enselerinde. Yaptıkları her yanlışı ifşa edeceğim.”
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.