© Haber Hanesi 2014 - 2025

Öztunç Köyler için Doğalgaz dedi Meclise Kanun Teklifi Verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Doğal Gaz Piyasası Kanununda, gaz dağıtım ağının ilin tamamına yayılmasına engel hükümler olduğuna dikkat çekerek, köylerde yaşayan vatandaşların da bu imkâna ulaşması için TBMM Başkanlığı’na Kanun Teklifi verdi.

CHP’li Ali Öztunç, kırsal bölgelere de doğal gazı kavuşturmak adına Meclis çatısı altında girişimde bulundu.

Mevcut kanunun köylere doğal gaz ulaşımını engellediğini belirten Ali Öztunç, Doğal Gaz Piyasası Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hazırladı.

Öztunç, teklifin gerekçesinde şu ifadeleri kullandı;

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin nüfusu da hızla artmaktadır. Enerji ihtiyacı da nüfus artışına paralel olarak artıyor. Sanayide ve konutlarda doğal gaz kullanımı çevresel sorunların önüne geçmek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için önem arz ediyor. Doğal gaz diğer yakıt türlerine göre daha temizdir; içerisinde kükürt ve organik kükürt bileşikleri yok denecek kadar azdır. Bu sebeple diğer yakıtlar gibi atmosferi kirletmeyen bir yakıt türüdür. Doğal gaz kullanımının, kullanılan diğer yakıtlara nazaran hava kalitesini de artırdığı bir gerçektir. 

Ülkemiz enerji yönünden dışa bağımlı bir konumdadır. Son yıllarda konut ve sanayide yoğun olarak kullanılan doğal gaz artan enerji fiyatları nedeniyle ucuz enerji sınıfından hızla uzaklaşmaktadır. Türkiye'de doğal gaz kullanan abone sayısı 17,5 milyon civarındadır. Doğal gaz abone sayısı bakımından Avrupa'da İtalya ve Almanya'nın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Ülkemizde temiz enerji kullanımını yaygınlaştırmak için doğalgaz kullanımını arttırmak zorundayız. Bu amaçla doğal gaz ağının köy ve mahallelerimize kadar ulaştırılması gerekmektedir.

Mevcut Doğal Gaz Piyasası Kanununda doğal gaz ağının kapsam olarak ilin tamamına yayılmasına engel hükümler bulunduğundan köylere doğal gaz verilememektedir. Bu kanun teklifinin verilme amacı köylerimizi doğal gaza kavuşturmak ve vatandaşlarımızın daha konforlu ve rahat yaşama imkanına ulaştırmaktır.

                

DOĞAL GAZ PİYASASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-  18/4/2001 tarihli 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanununun 4’üncü maddesinin beşinci fıkrasının son cümlesindeki ““imarlı alanlar” ibaresinden sonra gelmek üzere, “(12/11/2012 tarih ve 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun ve Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla mahalleye dönüştürülen köyler dâhil) ve köylerin” ibareleri eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Kanun yayım tarihinde Yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER