© Haber Hanesi 2014 - 2025

ÖZTUNC - AA Genel Kurulu’nun 23 Haziran İstanbul Seçimiyle Bağlantısı Ne?

31 Mart gecesi seçim sonuçlarının yayını sırasında veri akışını kesen Anadolu Ajansı’nda ‘siyasi gerekçelerle genel kurul ertelemesi yapıldığı’ iddiaları üzerine CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç harekete geçerek konuyu Meclis gündemine getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen genel müdür Şenol Kazancı yönetimindeki AA’da garip gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Yasa gereği yılda bir yapılması gereken olağan genel kurul, ikinci kez ertelendi. Önce 25 Nisan 2019 ve arkasından 24 Mayıs 2019’da gerçekleştirilmesi gereken genel kurul tarihlerinin ertelenmesi yaklaşan 23 Haziran seçimlerinde de aynı ekibinin çalışabilmesi için hazırlıktı yorumları yapılıyor.

“SEÇİM GECESİ PERFORMANSINA GÖRE Mİ DEĞİŞİKLİK OLACAK?”

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

Öztunç’un önergesi aynen şu şekilde:

Kamu kaynağı kullanan Anadolu Ajansı, son dönemde kendi ilan ettiği yayın ilkelerine aykırı unsurlar taşıyan haberleri nedeniyle eleştirilmektedir.  31 Mart seçimlerinde sonuçlara ilişkin verileri AKP Genel Merkezi’nden aldığı görülen Anadolu Ajansı, 19 Nisan’da bir kararnameyle resmen AKP Genel Başkanı’na bağlanmış, ardından da Nisan ayında yapması gereken AA Genel Kurulu iki kez ertelenmiştir. Bu tablo, Anadolu Ajansı’nın güven kaybını derinleştirmektedir.

  Buna istinaden;

  1. Anadolu Ajansı Genel Kurul’unun iki kez ertelenmesinin gerekçesi nedir?
  2. Genel Kurul’un 23 Haziran seçimleri nedeniyle ertelendiği doğru mudur? AA genel kurulunun 23 Haziran seçimle bağlantısı nedir?  Seçim sonuçları ya da AA’nın seçim gecesi performansına göre mi yönetim değişikliği yapılacaktır?
  3.  Anadolu Ajansı’na son 3 yılda hazineden aktarılan tutar ne kadardır? Aynı dönemde AA’nın faaliyet geliri ne olmuştur?

 

  1.  Anadolu Ajansı’nın kendisinin haber olmasının ve güven kaybının önüne geçilmesi için bir adım atılacak mıdır? AA’nın kuruluş ilkeleri doğrultusunda bağımsız, tarafsız kamu yayıncılığı yapması sağlanacak mıdır?

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER