© Haber Hanesi 2014 - 2025

Özel gereksinimli öğrenciler için spor malzemesi taşıyan tır Antalya’ya ulaştı

ANTALYA (AA) Gençlik ve Spor Bakanlığının özel gereksinimli öğrencilere yönelik başlattığı "Spor Aşkı Engel Tanımaz" projesi kapsamında Antalya'daki 13 özel eğitim okuluna spor malzemesi dağıtıldı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen proje kapsamında, 81 kentte dağıtılmak üzere yola çıkarılan spor malzemeleri, Antalya'daki öğrencilere ulaştırıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve özel eğitim okullarından öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Vali Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, projenin özel çocukların sporla buluşturulması anlamında büyük anlam ve öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Spor faaliyetlerinin öğrencilerin hayatına renk katacağını ifade eden Yazıcı, "Futboldan basketbola, voleyboldan masa tenisine kadar bu çok yönlü spor malzemeleriyle, yaşama sevinciyle hayata tutulan özel çocuklarımız dilediğince spor yapacak. Sevgiyle engelsiz yarınlara hep birlikte kucak açacağız. Bizler devlet olarak bu güzellikleri özel çocuklarımıza yaşatmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan ise özel çocukların hayatın her alanında sergiledikleri üstün başarı, azim ve kararlılıkla herkese örnek olduğunu belirtti.

Son dönemde özel bireylerin çeşitli spor branşlarında önemli başarılar elde ettiğine dikkati çeken Gürhan, özel çocukların sanatla, kültürle ve sporla etkileşimlerini artırmak için çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 13 özel eğitim okuluna spor malzemesi dağıtıldı. Törende Moğolistan Akrobasi Grubu da gösteri sundu.


İlginizi Çekebilir

Şehitkamil Belediyesi'nden LGS Tercih Döneminde Ücretsiz Danışmanlık Desteği

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine giren öğrenciler ve aileleri için 22-27 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını duyurdu.

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

TÜM HABERLER