Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Eroğlu, Adana’da olağan genel kurula katıldı
GÜNDEM
ADANA (AA) Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, sendikanın Adana Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.
Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Eroğlu'nun katıldığı 1. Olağan Genel Kurulu'nda şube başkanlığına Atilla Çoğun seçildi.
Eroğlu, yaptığı konuşmada, 81 ilde ve 973 ilçede teşkilatlandıklarını belirterek, "Bizim olmadığımız belde yok. Her yerde varız. Ziraat Bankası ve Halkbank'ın olduğu her yerde bir şube sorumlumuz var. Böyle bir sivil toplum kuruluşu olmak güç veriyor. 42 bin üyemiz var. Bu, iyi bir sayı ancak bankacılık sektörünün yüzde 15'i bize üye. Bizim dışımızda aynı sektörde 6 sendika daha var. 'Türkiye'de sendikalaşma oranı nedir?' diye soracaksanız yüzde 10'u ancak yakaladık." ifadelerini kullandı.
Sadece üye sayısıyla güçlü sendika olunmadığını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:
"Ziraat Bankası ve Halkbank gibi iki büyük bankada örgütlenmiş olmakla bu bankalarımızın gücünü arkamıza alarak güç devşirdik. 50 yıldır ülkemizde hak ve emek mücadelesi veren bağlı olduğumuz konfederasyon yönetimi ve onların ortaya koyduğu irade ve ilkeler bize güç veriyor. Türkiye'nin eğitim seviyesi olarak içinde bulunduğunuz sektör bankacılık iş kolu, özellikle Ziraat Bankası ve Halkbank, buna tam bir örnek. Yüzde 95'i üniversite mezunu ve bu 2 bankada 700'e yakın doktorasını yapmış arkadaşımız var. Herhangi bir yeni kurulmuş üniversiteye gidin, 700 doktoru ve akademisyeni bulamazsınız. 2 bankamız üniversite mezunu olmasının ötesinde doktora sahibi çalışana sahip. Bu, büyük bir nimet ancak bu nimete karşılık sorumluluğumuz da artıyor. Siz bulunduğunuz ortamlarda örnek olmak zorundasınız. Böyle bir sivil toplum örgütü bulmak büyük bir şanstır."
Sendikanın Şube Başkanı Çoğun da Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve KKTC'den ibaret sorumluluk sahalarında 2 bin 638 üyelerinin bulunduğunu belirtti.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.