ONİKİŞUBAT’TAN EĞİTİME DEV YATIRIM
GÜNDEMOnikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı dev yatırımlarla şehri adeta bir dünya kenti haline getirmeyi hedefliyor
Eğitim, spor, kültürel faaliyetler, eğlence, yaz okulları, parklar, yol çalışmaları gibi birçok alanda yaptığı tesisler ve açılımlarla halkına her alanda en güzel hizmeti vermeye çalışan Başkan Mahçiçek, eğitime özellikle öncelik vererek 51 Milyon yatırımla kültür merkezleri, okullar, sosyal etkinlik merkezleri, bilgi evleri, kitap kampanyaları ve kitap okuma yarışmasıyla gençlerimize ve çocuklarımıza verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.
EĞİTİME 51 MİLYON YATIRIM
Yurtlarıyla birlikte ilçede 7 okul yapan Mahçiçek, lise ve üniversiteye hazırlanan gençler için de Sosyal Etkinlik Merkezlerinde kurslar açarak öğrencilerin takviye ders almalarını sağlıyor. Hazırlık takviye kurslarında geçen yıl eğitim alan 2400 öğrenciden %71 oranında başarı sağlanmış, bu yıl da 2750 öğrenci kurslara gelerek ders almışlardır.
Bugüne kadar okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine aile bütçelerine bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla, 58 bin kırtasiye seti ve okul çantası dağıtılmış minik öğrenciler sevindirilmiştir. Bu yıl da kırtasiye seti ve çanta dağıtımları devam edecektir.
Memurluğa hazırlanacak gençler için ise bu yıl KPSS kursları açmayı planlayan Mahçiçek, ilçede hiçbir eksik bırakmamaya gayret ediyor ve gençlerin hayata en iyi şekilde hazırlanmaları için tüm gayretleriyle çalıştıklarını ve yarınlarını kurmaya çalıştıklarını belirtiyor.
Açılan Yaz Okullarıyla çocukların her anlamda ihtiyacı düşünülmüş ve farklı branşlarda kurslar açılarak, zihin dünyalarını geliştirmeyi hedefleyen kurslarda aynı zamanda değer yargıları bakımından eksiklerini telafi etmeleri de ihmal edilmemiş, hem akademik anlamda, hem bedensel ve zihinsel aktivitelerle kendilerini geliştirmeleri için yaz okullarında; bağlama, gitar, resim, drama, satranç, değerler eğitimi kapsamında; Kuran-ı Kerim, adab-ı muaşeret, peygamberler tarihi, siyer-i nebi, ezber talimi, ilmihal-ibadet, diksiyon, halkoyunları ve akıl oyunları dersleriyle çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri ve zamanlarını boşa harcamadan dolu dolu geçirmeleri için imkanlar oluşturulmuştur.
YARINLARI KİTAP OKUYAN NESİLLER KURACAK
Başkan Mahçiçek’in en kapsamlı projelerinden olan “Kahramanmaraş Bilgi İle Buluşuyor” projesiyle her yıl 70-80 bin kitabı 5’li setler halinde sadece ilçede değil Kahramanmaraş genelinde öğrencilere dağıtımı yapılarak kitap okumaları sağlanmıştır. Mili Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa yapılan kitap okuma sınavına 72 bin öğrenci katılarak, büyük bir başarıya imza atılmış, toplamda 2 milyon okuma oranına ulaşılmıştır.
Ülke genelinde bu çok önemli ve kayda değer proje ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılmaya çalışılmıştır.
65 BİLGİ VE KÜLTÜR EVİ
İlçe merkezinde ne varsa kırsala da onu taşımayı başarmış Başkan Mahçiçek, neredeyse tüm mahallere yetecek kadar 65 adet Bilgi ve Kültür evi yaparak, tesislerinde aktif bir şekilde vatandaşlara hizmet ediyor.
Ayrıca yapımı tamamlanan ve açılışa hazır olan 6 tesisin daha olduğunu belirten Mahçiçek, her imkanı değerlendirip kaynak üretmeye çalıştıklarını ve ülke olarak bu yatırımların meyvesini çok yakın zamanda gençlerden alacaklarını belirtiyor. Açılacak olan tesisler şunlar:
Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Şehit Hüseyin Varol Kapalı Yüzme Havuzu, Barbaros Mahallesi’nde Şehit Cengiz Engizek Bilgi ve Kültür Evi ve Kapalı Yüzme Havuzu, Mevlana Mahallesi’nde Şehit Hakan Akdere Millet Kıraathanesi, Karacaoğlan Mahallesi’nde Şehit Mehmet Kaşık Bilgi ve Kültür Evleri’nde toplamda 46 derslikle öğrencilere hizmet vermeyi planlıyor.
2’si yarı olimpik olmak üzere 7 kapalı yüzme havuzuyla adeta spor ve sporcu dostu ilçede çocukların, gençlerin sporla erken yaşta tanışmaları sağlanıyor.
DOKMER ve KIYAM
Down sendromlu çocukların dahi unutulmadığı ilçede hem eğitim hem de sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri, duyu bütünleme atölyesi, fiziksel beceriler için atölye çalışmaları, müzik resim, dans atölyeleri ve aynı zamanda ailelerinin de eğitim almaları için kurulan DOKMER (Down Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi) ile yine bir ilke imza atılmıştır.
Engelli çocukların da eğitim alabilecekleri ve sanatsal faaliyetleri öğrenebilecekleri, ailelerin çocuklarını günübirlik, güvenle bırakabilecekleri KIYAM (Kısa Süreli Yaşam Merkezi) projesiyle gerçekten bir dünya kenti olmaya aday olan bir ilçe Onikişubat. Daha önce engelli çocukların eğitim alabilecekleri ve öğrenebilecekleri bir yer olmayan şehrimizde büyük bir eksik daha giderilmiştir Onikişubat Belediyesi tarafından.
“ONİKİŞUBAT GÜZEL, ONİKİŞUBAT’TA YAŞAMAK DAHA DA GÜZEL”
Onikişubat Belediyesi, ilçeyi alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla güzel ve yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için çalışıyor ve geleceğe taşımak için bütüncül, tamamlayıcı projeler geliştirerek her geçen gün ilçenin değerini artırıyor. Başkan Mahçiçek’in tecrübeleriyle gelişen ve büyüyen ilçe “Onikişubat Güzel Onikişubat’ta Yaşamak Daha da Güzel” sloganını hak ediyor.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.