© Haber Hanesi 2014 - 2025

Onikişubat Belediyespor Midi Kız Voleybol Takımı Türkiye Şampiyonası Yolunda

Kahramanmaraş’ta voleybolun yükselen gücü Onikişubat Belediye Spor, Efeler Ligi’ne yükselme başarısının yanı sıra altyapıdaki başarısıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu sezon Arabica Coffee House Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde şampiyon olarak Efeler Ligi’ne yükselen Onikişubat Belediyespor, elde ettiği başarıyı altyapıya da taşıyarak Kahramanmaraşlı kız çocuklarının voleybol hayallerine kapı aralıyor.

Onikişubat Belediyespor Erkek Voleybol Takımı’nın Arabica Coffee House Erkekler 1. Ligi’nde şampiyon olarak Efeler Ligi’ne yükselmesi, kulüpte yalnızca bir üst lig başarısı değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir voleybol yapılanmasının da başlangıcı oldu. 
Elde edilen sportif başarıyla birlikte voleybola olan ilginin artması, altyapı çalışmalarına hız kazandırırken, geleceğin sporcularını yetiştirmek amacıyla kız yaş gruplarında alt yapı takımları oluşturuldu. 
Bu vizyonun en önemli ürünlerinden biri olan Onikişubat Belediyespor Midi Kız Voleybol Takımı, kısa sürede gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekerek Kahramanmaraş voleybolunun geleceği adına umut verdi.

Osmaniye’de şampiyon olup, Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar
Baş Antrenörlüğünü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni, eski voleybolcu ve ulusal hakem Hüseyin Okumuş’un, yardımcı antrenörlüğünü ise BESYO mezunu ve aktif voleybolcu Feyza Nur Şahin’in yaptığı Onikişubat Belediyespor Midi Kız Voleybol Takımı, Osmaniye’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası grup eleme müsabakalarında büyük bir başarıya imza attı.
15-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen grup maçlarında rakiplerine üstünlük kuran temsilcimiz, Mintontti Spor Kulübü’nü (Gaziantep) 3-1, Hatay Yıldızlar Spor Kulübü’nü 3-1, Osmaniye Tempo Spor Kulübü’nü ise 3-0 mağlup etti.

Üç maçta üç galibiyet alan Onikişubat Belediyespor, grubunu lider tamamlayarak 2-8 Haziran tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenecek Midi Kızlar Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.
Türkiye’nin dört bir yanından toplam 32 takımın mücadele edeceği organizasyonda ekipler dörderli 8 gruba ayrılacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar son 16 turuna yükselerek şampiyonluk mücadelesine eleme usulüyle devam edecek.

Kahramanmaraş temsilcisi Onikişubat Belediyespor’un yer aldığı grupta Türk voleybolunun köklü kulüplerinden Galatasaray, Kastamonu temsilcisi Doğa Spor ve Diyarbakır temsilcisi Öz Kayapınar Belediyespor bulunuyor.

Kahramanmaraşlı gençlerin voleybol hayali gerçeğe dönüşüyor
Kısa sürede elde ettiği başarılarla dikkat çeken Midi Kız Takımı, yalnızca sportif sonuçlarıyla değil, Kahramanmaraş’ta voleybol kültürünün gelişmesine sağladığı katkıyla da öne çıkıyor. 
Onikişubat Belediyespor’un altyapı hamlesi sayesinde birçok kız çocuğu voleybolcu olma hayalini gerçekleştirme fırsatı bulurken, geleceğin sporcuları da profesyonel bir ortamda yetişiyor.
Eskişehir’de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası öncesinde hazırlıklarını sürdüren Onikişubat Belediyespor Midi Kız Voleybol Takımı, Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil ederek Türkiye’nin en başarılı takımları arasına girmeyi hedefliyor.
 

İlginizi Çekebilir

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.

Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.

Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.

Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.

TÜM HABERLER