Onikişubat Belediyesi’nin Bir Eğitim Stratejisi Var
GÜNDEMOnikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kurtuluşumuzun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamına alınan, bu yıl 5. Düzenlenecek olan “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi için, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü ile protokol imza töreni gerçekleştirildi.
gerçekleştirildi.
Protokolde konuşma yapan Başkan Mahçiçek şu ifadelere yer verdi.
“Biz Belediye olarak da, şahsen de en mutlu olduğum anlardan birini yaşıyorum. Her zaman söylediğim gibi eğitim bizim önceliklerimiz arasında. 6 imam hatip okulunu yurtlarıyla beraber yaptık, çocuklarımız buralarda eğitim hayatlarına devam ediyorlar. Köyden dönüşen mahallelerimizde 65 adet Bilgi ve Kültür Evi’ni yaptık ve hizmete kazandırdık. Merkezde ise 7 adet Bilgi ve Kültür Evi yaptık, öğrencilerimiz tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Her sene dar gelirli ailelerin çocukları için liseye ve üniversiteye hazırlık kursları düzenledik. Sınav sonrası üniversiteyi kazanan gençlerimiz ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldik. Bizim için gerçekten çok mutlu olduğumuz bir gündü. Gelecekte belki de içlerinden çıkacak biri bu ülkeyi yönetecek ve bizden daha ileri seviyelere taşıyacak. Sportif çalışmalarımızda ise liseler arası basketbol turnuvası düzenleyerek, gençlerimizi her anlamda desteklemeye çalıştık.
Bugün “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesinin protokol imzalarını atmak için Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile bir araya geldik. Her sene 70 bin kitabı 5’er li setler halinde, sadece Onikişubat’ta değil, Kahramanmaraş genelinde ilkokul 2. sınıftan, lise son sınıfa kadar öğrencilerimize dağıtıyoruz. Belediyemiz kendi imkanlarıyla 350 milyon kaynak üreterek yapmış bu yatırımları. Bunlar kolay işler değil.
Bu eğitim yatırımlarındaki amacımız, okuyan, araştıran, köklerine bağlı bir nesil yetiştirmektir. Onikişubat Belediyesi’nin bir hedefi ve stratejisi var. Biz bu hedef doğrultusunda eğitim yatırımlarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl Tekir ‘de bir okul yapacağız. 314 adet parkı Onikişubat’a kazandırmışız. Kahramanmaraş’ın bugüne kadar yakalayabildiği en önemli proje EXPO 2023’tür. Onu da 2023 yılına kadar tamamlayıp, şehrimizi marka şehir ve dünya kenti haline dönüştüreceğiz.”
Programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü ise şu ifadeleri kullandı.
“Bu yıl da gerçekleştireceğimiz “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesinin imza töreninde Hanefi Başkan’la bir araya geldik. İlkokul 2. sınıftan, lise son sınıfa kadar öğrencilerimize dağıttığımız kitapları, okuma kültürünü keşfetmek, çocuklarımızın bilgi dağarcıklarını genişletmek amaçlı yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız en güzel çalışmalardan biri olarak görüyorum. Küçük yaşta çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak çok güzel. Okullarımıza gittiğimizde “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesini örnek aldıklarını, kendileri de okullarında bu projeyi yaptıklarını belirtiyorlar ve bu tablo bizleri mutlu ediyor. Ben huzurlarınızda Onikişubat Belediyesi Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür ediyorum bu güzel projeden dolayı. Bu yıl da güzel bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”
Programa katılan basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Mahçiçek, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Bir gazetecinin Belediye’nin yaptırdığı okullardaki öğretmen kadrosu sorusu üzerine Başkan Mahçiçek, kendilerinin sadece fiziki anlamda okulları yaptıklarını, idarenin ve sistemin tamamen MEM’e bağlı olduğunu belirtti. Eğitim dendiğinde sadece okul ve dersane hizmeti vermediklerini, (KIYAM) Kısa Süreli Yaşam Merkezi’ın yapımını tamamlayıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devrettiklerini, (DOKMER) Down sendromlu Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin de yapımını tamamladıklarını ve bu iki merkezin yakın bir tarihte açılacağının da müjdesini veren Başkan Mahçiçek, 2020 yılında açılış bekleyen birçok kültür merkezi, havuz olduğunu da ifade etti.
Birçok açılışın müjdesini imza töreninde açıklayan Başkan Mahçiçek deneyimli bir siyasetçi olarak, projelerine yeni kaynaklar üretiyor ve bir proje adamı olarak her geçen gün Onikişubat’ı metropol bir kent haline dönüştürüyor.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.