Onikişubat Belediyesi’nden TÜGVA’nın Yaz Okulu’na tam destek
Kahramanmaraş HaberleriTürkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen Yaz Okulu programı başladı.
Onikişubat Belediyesi de gençlerin yaz tatilini eğitim, spor ve sosyal faaliyetlerle en verimli şekilde değerlendirmesine katkı sağlamak amacıyla kapalı yüzme havuzları ile Bilgi ve Kültür Evlerini programa tahsis ederek yaz okuluna destek veriyor.
Bu yıl 6 hafta sürecek program kapsamında ilkokul 4. sınıfı tamamlayan öğrenciler ile ortaokul öğrencileri; eğitim, spor, kültür ve sosyal etkinliklerle dolu kapsamlı bir yaz dönemi geçirecek.
Hafta içi her gün gerçekleştirilecek programın ilk bölümünde Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler, siyer, ahlak ve ilmihal dersleri verilirken, günün ikinci bölümünde ise futbol, basketbol, voleybol, yüzme, okçuluk, akıl ve zekâ oyunları, atölye çalışmaları, yarışmalar, doğa kampları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecek.
Eğitimler, geziler, kamplar ve tüm faaliyetler öğrencilere ücretsiz sunulurken, çanta, kitap ve tişört gibi materyaller de TÜGVA tarafından temin edilecek.
Yaz Okulu’nun açılış programına Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve 66. Hükûmet Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Burak Gül, TÜGVA Kahramanmaraş Şube Başkanı Hüseyin Zorlu ve AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları Başkanı Furkan Ünaldı katıldı.
Programda Vahit Kirişci ile Hüseyin Zorlu da katılımcılara hitap etti.
Başkan Toptaş: “Gençliğimize yapılan her yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır”
Açılışta konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, güçlü bir Türkiye’nin güçlü bir gençlikle mümkün olacağını belirterek, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesinin önemine dikkat çekti.
Bir milletin geleceğinin yetiştirdiği nesillerle şekillendiğini ifade eden Başkan Toptaş, Türkiye Yüzyılı vizyonunun gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirterek, “Biz gençliğe sadece bugünün değil, yarının Türkiye’si olarak bakıyoruz. Sizler bu milletin umudu, ülkemizin geleceğine yön verecek nesillersiniz. Onun için gençlerimizin iyi bir eğitim almasını, sporla iç içe olmasını, kültürle büyümesini ve milli-manevi değerleriyle yetişmesini her şeyden daha kıymetli görüyoruz.” dedi.
TÜGVA Yaz Okulu’nun bu anlayışın en güzel örneklerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Toptaş, üç binden fazla öğrencinin programdan faydalanacak olmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, “Burada sadece ders anlatılmıyor; kardeşlik öğretiliyor, ahlak inşa ediliyor, karakter yetişiyor ve milletine sevdalı bir neslin temelleri atılıyor.” diye konuştu.
“Belediyemizin tüm imkânlarını gençlerimiz için seferber ediyoruz”
Onikişubat Belediyesi olarak gençlere yönelik her projeye destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Toptaş, belediyenin imkânlarını yaz okulu öğrencilerinin hizmetine sunduklarını belirtti.
Toptaş, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da belediyemizin tüm imkânlarını gençlerimiz için seferber ediyoruz. Kapalı yüzme havuzlarımızı öğrencilerimizin hizmetine sunuyor, Bilgi ve Kültür Evlerimizle eğitim yolculuklarına katkı sağlıyoruz. Gençliğimize yapılan her yatırımın, geleceğimize yapılan yatırım olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda öğrencilere hayallerinden vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Toptaş, TÜGVA Kahramanmaraş Şubesi yöneticilerine, eğitimcilere, gönüllülere ve çocuklarını programa emanet eden ailelere teşekkür ederek Yaz Okulu’nun hayırlı olmasını temenni etti.
İlginizi Çekebilir
Onikişubat Belediyesi’nin 42 mahalleden başvuru alan Yaz Okulu’nda eğitim başladı
Onikişubat Belediyesi tarafından 4-6 yaş arası çocuklara yönelik hayata geçirilen ‘Minik Kalpler Yaz Okulu’nda eğitim maratonu başladı. Yoğun ilgi gören yaz okuluna katılacak öğrenciler, elektronik ortamda gerçekleştirilen şeffaf kura çekimiyle belirlenirken, Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi’nde ilk ders zili minikler için çaldı. Beş hafta boyunca sürecek eğitim programında çocuklar, 17 farklı branşta hem eğlenecek hem de öğrenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Aslanbey’de Asfalt Mesaisini Durmaksızın Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Aslanbey Mahallesi’nde 18 sokağı sıcak asfaltla kaplarken, bölgede sokak sokak, cadde cadde asfalt serimi durmaksızın devam ediyor.
Kahramanmaraş’ta Kırsal Ulaşıma Dev Yatırım: Bertiz’in Yeni Köprüsünde Sona Yaklaşılıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Dulkadiroğlu Bertiz bölgesinde inşa edilen yeni köprüde çalışmalar hızla ilerliyor. Kılağlı – Kabasakal Grup Yolu üzerinde yükselen modern köprü, tamamlandığında bölgedeki kırsal mahallelerin ulaşımını daha güvenli, konforlu ve kesintisiz hale getirecek.
Azerbaycan Bulvarı'nda Asfalt Seferberliği! Çalışmalar Hız Kesmeden Sürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan Bulvarı’nda altyapı çalışmalarının tamamlandığı alanları sıcak asfalt ile kaplamaya devam ediyor. İlk asfalt tabakası serilen bulvarda çalışmaların tamamlanması ile son etap asfalt serimi çalışmaları da gerçekleştirilecek.
Kahramanmaraş'ta 5,5 Milyon TL'lik Köprü Yatırımı! 6 Mahallenin Ulaşımı Rahatlayacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Dulkadiroğlu’nda Osmanbey başta olmak üzere Karşıyaka, Kültepe, Kırım, Mamaraş ve Ferhuş mahallelerinin aktif olarak kullandığı yaklaşık yarım asırlık köprünün yerine 5,5 Milyon TL yatırımla 4 şeritli modern bir köprü inşa ediliyor.
Karakoç Hafta Sonunu Sahada Geçirdi: Talepleri Ajandasına Yazıp Ankara'ya Döndü
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, Ankara’daki yoğun yasama ve komisyon çalışmalarının ardından hafta sonunu memleketi Kahramanmaraş’ta geçirdi. Pazarcık, Onikişubat ve Dulkadiroğlu’nda vatandaşlar, esnaflar, teşkilat mensupları ve basın temsilcileriyle buluşan Karakoç, sahadan aldığı talepleri çözüm için Ankara’ya taşıdı.