Onikişubat Belediyesi’nden, 5.“Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” Kitap Dağıtım Töreni
GÜNDEMOnikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen,bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nde, okul müdürleriyle bir araya gelerek, kitap dağıtımlarını yaptı. Programa AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, katıldı.
Programda konuşan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü şu ifadelere yer verdi.
“ Öğrencilerimize kitap okuma sevgisini aşılamak, kitap okumayı kültür haline getirebilmek için 5 yıldır Onikişubat Belediyesi ile bu projeyi yürütüyoruz. 5 yıldır gözlemlediğim şu ki, katılım artarak devam ediyor, hatta velilerimiz de okuyor ve okullar tarafından onlara da yarışma düzenleniyor. Her bir kitap uzmanlar ve öğretmenler tarafından titizlikle seçiliyor ve sınıflarına göre belirleniyor. Tüm öğretmenlerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüz’deki yöneticilerimize ve Onikişubat Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum.”
Kürsüye davet edilen Başkan Mahçiçek ise sözlerine şöyle devam etti.
“Her zaman söylediğim gibi bizler fiziki çalışmaların ötesinde, bu ülkenin geleceğini sahiplenecek çocuklarımızın eğitilmesi ve onlara imkan verilmesi için gayret ediyoruz.
Türkiye genelinde bu ölçekte bir proje yok. Şimdiye kadar 282 bin kitap dağıtmışız ve 2.5 milyon okuma oranına ulaşmışız. Gerçekten büyük bir rakam. Projemizle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ödül aldı.
Dijital çağda çocukların teknoloji bağımlılığı yaşadığı dönemde, onları okumaya sevk etmek ve teşvik etmek çok önemli. Bizler sadece bu projeyle değil, “Kültürünü Keşfet” projemizle de okullarda yarışmalar yapıyoruz. Kırsalda 65 adet Bilgi ve Kültür Evi, merkezde 7 adet Bilgi ve Kültür Evimizle hizmet veriyoruz. Merkezde bulunan Bilgi ve Kültür Evlerimizde üniversite hazırlık kursları vererek öğrencilerimizin faydalanmasını sağlıyoruz. Yakın bir tarihte KPSS hazırlık kursları da açacağız.
Bizim yeni neslimiz de inşallah hem bilimde, hem de ilimde ilerleyip yeni çağda, yeni bir Türkiye inşâ edecekler.
Bunların meyvesini de görüyoruz zaten. Kendi gemisini, denizaltısını, helikopterini, silahını ve yerli arabasını üreten bir Türkiye var artık. Bundan sonra da ülkemizi daha iyi konumlara taşıyacak gençlerimizdir.
Bu programı Milli Eğitim Müdürlüğümüz’ün katkılarıyla hazırladık. Tüm öğretmen, yönetici ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Bütün öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin tatillerini en iyi ve verimli bir şekilde geçirmelerini temenni ediyorum.”
Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ise şu ifadelere yer verdi.
“En değerli yatırım insana yapılan yatırımdır. Uzun vadeli planlar yapıyorsak, Türkiye’nin gerçekten büyük bir ülke olmasını istiyorsak öğrencilere ve eğitime yatırım yapmak durumundayız. Bu projede en temel örneklerinden bir tanesi.
Biz 5 yaşında çocukları ana sınıfından, 18 yaşında lise son sınıfa kadar okutup mezun ediyoruz. Tabi ki matematik, fizik, kimyanın yanı sıra ahlakı da öğreteceğiz.
Okullarda çocuklarımıza öğreteceğimiz en önemli şey kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasıdır.
Şehir genelinde 60 bin kitap dağıtılıyor. Bu projeye öncülük eden başta Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e, personeline, okul müdürlerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Öğrencilere dağıtılacak kitaplar sınıflarına göre setler halinde okul müdürlerine ve tüm okullara olmak üzere teslim edildi. İlginin bir hayli yoğun olduğu programda Başkan Mahçiçek’in okul müdürleriyle samimi sohbetlerinin ardından program noktalandı.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.