© Haber Hanesi 2014 - 2025

Onikişubat Belediyesi’nden 55 Milyon TL’lik Asfalt Yatırımı

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Ceyhan, Kavlaklı ve Kazım Karabekir mahallelerinde toplam 55 milyon TL’lik asfalt yatırımı gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen sıcak asfalt çalışmaları hızla devam ederken, Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, çalışmaların yerinde inceledi. Mahalle sakinleri, asfalt yatırımlarından memnun kaldıklarını belirtti.

Onikişubat Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçenin dört bir yanında sıcak asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 
Ceyhan, Kavlaklı ve Kazım Karabekir mahallelerini kapsayan yatırımların hem tamamlanan hem de devam eden etaplarında önemli mesafeler kaydedildi. Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, çalışmaları yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Ceyhan Mahallesi’nde bin 350 ton asfalt serildi
İlçede tamamlanan çalışmalardan biri Ceyhan Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 19. ve 26. sokakları kapsayan bu çalışma kapsamında toplam 700 metre uzunluğunda, 4 bin 340 metrekarelik alanda bin 350 ton asfalt kullanıldı.

Kavlaklı’da eş zamanlı iki çalışma
Kavlaklı Mahallesi’nde ise iki ayrı bölgede sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştiriliyor. İlk etapta İsmailli Caddesi, yeni imar yolları, Güllü, Yeni ve Balcılar sokakları kapsayan bölgede bin 500 metre uzunluğunda yol asfaltlanırken, 3 bin ton asfalt kullanıldı.


Aynı mahallede devam eden diğer çalışmada ise Lale Sokak ile birlikte 1., 2., 3., 4. Sokaklar, Baysal, Terlik ve Oymacılar sokaklarında toplam bin 900 metre uzunluğunda yol asfaltlanacak. Bu iş kapsamında yaklaşık 4 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi.

Kazım Karabekir Mahallesi’nde yeni başlangıç
Sıcak asfalt çalışmaları Kazım Karabekir Mahallesi’nde devam etti. 5., 11., 12., 23., 24. ve 26. sokaklarda gerçekleştirilecek çalışmada bin 200 metre uzunluğunda yol asfaltlandı. Bu etapta 2 bin 500 ton asfalt kullanıldı. 3 mahallede tamamlanan çalışmaların maliyeti ise 55 milyon TL’yi aştı. 

“Daha konforlu ve güvenli yollar için çalışıyoruz”
Çalışmaları yerinde inceleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek asfalt yatırımları hakkında bilgi verdi. Başkan Toptaş, “İlçemizin ulaşım altyapısını güçlendirmek, vatandaşlarımıza konforlu ve güvenli yollar sunmak adına tüm ekiplerimizle sahadayız. Tamamladığımız ve devam eden tüm çalışmalar, Onikişubat’ımızın geleceğine yapılan önemli yatırımlardır” dedi.
Başkan Toptaş, mahalle sakinlerinin taleplerini de dinleyerek, hizmetlerin ihtiyaçlara göre planlandığını belirtti. İlçe genelinde asfalt çalışmalarının yaz boyunca farklı mahallelerde devam edeceği kaydedildi.
 

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor

TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

TÜM HABERLER