Onikişubat Belediyesi’nden 300 öğrenciyle orman temizliği
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle yürüttüğü çevre projelerine bir yenisini daha ekledi. “Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verelim” projesi kapsamında 300 öğrencinin katılımıyla Önsen Mahallesi’ndeki ormanlık alanda geniş çaplı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi.
Onikişubat Belediyesi, çevre bilincini artırmak amacıyla yıl boyunca çeşitli eğitimler, atık toplama kampanyaları ve çevre temalı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.
Son olarak “Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verelim” projesiyle birlikte hem öğrencilerde hem de vatandaşlarda doğayı koruma bilincinin yaygınlaşması hedefleniyor.
Her yeni etkinlikle daha yeşil, daha temiz ve daha bilinçli bir Onikişubat hedefleniyor.
Etkinliğe Önsen Şehit Ahmet Altun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katılırken, çevreye duyarlılık konusunda örnek bir dayanışma sergilendi. Çalışmaya ayrıca Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kibar ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt da katılarak öğrencilere destek verdi.
Gençlerden Temiz Çevre İçin Anlamlı Mesaj
Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte ormanlık alanda biriken atıkları topladı. Katılımcılara yönelik çevreyi korumanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik boyunca çevre bilinci üzerine bilgilendirici konuşmalar yapılırken, atıkların doğaya verdiği zarar ve geri dönüşümün önemi hakkında kısa sunumlar da gerçekleştirildi.
Etkinlikte konuşan Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kibar, çevre temizliğinin yalnızca bir gün değil, her gün hatırlanması gereken bir sorumluluk olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bugün burada gençlerimizin doğaya gösterdiği duyarlılıkla gurur duyuyoruz. Çevre bilincinin erken yaşta kazanılması çok önemli. Her bir öğrencimizin bu bilinci çevresine yansıtması, gelecekte çok daha temiz, yeşil ve yaşanabilir bir Onikişubat’ın temellerini atıyor. Belediye olarak çevreye yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”
Kurt: “Eğitim sadece okulda değil, hayatın her alanında”
Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt ise öğrencilerin bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının eğitim sürecinin önemli bir parçası olduğunu ifade etti: “Bugün öğrencilerimiz doğayla iç içe, toplumsal bir bilincin parçası olarak öğreniyorlar. Bu farkındalık, sadece çevre için değil, toplumun geleceği için de büyük bir kazanımdır. Bu anlamlı projeye öncülük eden Onikişubat Belediyemize teşekkür ediyorum.”
Ayrıca temizlik etkinliğinin ardından Onikişubat Belediyesi’nce dağıtımı gerçekleştirilen Ord. Prof. Dr Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Başbaşa kitabına yönelik sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.