Onikişubat Belediyesi’nde Zemin ve Temel Etüdü Çalıştayı
Kahramanmaraş HaberleriHanifi Toptaş başkanlığındaki Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, bilimsel veriler ışığında daha güçlü ve daha dirençli bir Onikişubat’ı inşa etmek amacıyla Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğinde çalıştay düzenledi. Çalıştayda, ‘Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatı’ konusu tüm yönleriyle masaya yatırılarak tartışıldı.
6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Onikişubat’ın yeniden inşa ve ihya sürecine yönelik önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, seçim sürecinde sık sık vurguladığı çalıştayları hayata geçirdi.
Başta mühendis ve mimar odaları olmak üzere meslek odalarının katılımıyla yapılacak çalıştayların ilki, Onikişubat Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğinde düzenlendi.
Çalıştaya, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Dalyan ve ekibi, Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Belediyesi ve Türkoğlu Belediyesi’nde görev yapan inşaat ve jeoloji mühendisleri ile piyasada serbest çalışan jeoloji mühendisleri katıldı.
‘Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları ve Rapor Formatı’ konusun tüm yönleriyle masaya yatırılarak tartışıldığı çalıştayda, zemin etüt incelenmesi, rapor ve arazi aşamalarında yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında görüş alışverişinde bulunuldu.
2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında da istişarelerin yapıldığı çalıştayda, serbest çalışan jeoloji mühendislerinin yaşadıkları sıkıntılar da konuşuldu.
Onikişubat Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte diğer meslek odalarıyla çalıştayları sürdüreceği belirtildi.
“Onikişubat’ta depremden sonra yapılması gereken ne varsa yapacağız”
Oldukça verimli geçen çalıştayın ardından açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Volkan Dalyan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’a desteklerinden ötürü teşekkür ederek, yapılan çalıştayın Onikişubat’ın yeniden inşasına büyük katkı sağlayacağını kaydetti.
Dalyan, “Onikişubat Belediye Başkanımız Hanifi Toptaş sağ olsun, seçimden önce de defalarca dile getirmişti. Mühendislik ve mimarlık odalarıyla ortak yapılacak çalıştayların ilkini Jeoloji Mühendisleri Odamızla gerçekleştirdik. Bu çalıştayda, belediyemizde görev yapan meslektaşlarımız ve diğer piyasadaki arkadaşlarımızla zemin etüt raporları konusunda bir araya geldik. Çalıştayın faydası hem şehrimize hem de inşaat sektöründeki diğer paydaşlarımıza artı şekliyle yansıyacağını düşünüyorum. Belediyemizdeki meslektaşlarımızın bizden istekleri, bizim de onlardan isteklerimiz noktasında İmar ve Şehircilik Müdürümüzün öncülüğünde güzel bir çalıştay oldu. Mevcut imar üzerinde yeni yapılacak binaların zemin etütleri ile ilgili bir çalıştay yaptık ama bu çalıştaylar devam edecek. Bizler Jeoloji Mühendisleri olarak, kurumdaki diğer meslektaşlarımızla yeni imar alanlarıyla ilgili de sık sık bir araya geleceğiz ve Onikişubat’ta depremden sonra yapılması gereken ne varsa yapacağız.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor
TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.