Onikişubat Belediyesi Erişilebilir Belediye oldu
GÜNDEMKahramanmaraş’ta ilk, Yerel Yönetim Hizmet Binası olarak engelli kullanımına uygunluk açısından “Erişilebilirlik Belgesi” Haziran ayında Onikişubat Belediyesi’ne verildi
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Erişilebilir Kamu ve Kuruluşları Kategorisi’nde açtığı yarışmaya katılarak Yeni Hizmet Binasının Erişilebilir olduğunu kanıtlar nitelikte videoyu kamuoyuyla paylaşan Onikişubat Belediyesi, her kesimden vatandaşın hizmet alması için çalışıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mahçiçek şu ifadelere yer verdi.
“Bizim için her bir vatandaşımız kıymetlidir ve eşit haklara sahiptir. Yaptığımız tüm tesisleri, engelli bireylerimiz tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını düşünerek inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının "Erişilebilirlik Yılı" ilan edilmesi ile birlikte, bu belgeyi alan ülkemizde dokuzuncu, Kahramanmaraş’ta ilk Yerel Yönetim Hizmet Binası olmak onur vericiydi.
Bedensel engelli, işitme engelli ya da yaşlı bireylerimiz binamıza geldiklerinde talep ettikleri takdirde personelimiz tarafından tekerlekli sandalye ile girişlerimizden alınıp binamıza getiriliyor ve hizmet aldığı süre boyunca personelimiz kendisine refakat ediyor. İşi biten vatandaşımızın ihtiyacı doğrultusunda araçlarımızla evlerine bırakılıyorlar.
Aynı şekilde işitme engelli birey görüntülü konuşma uygulamalarıyla ya da bizzat gelerek işaret dili bilen personelimizle iletişime geçerek hizmet alabilmektedir.
Görme engelli vatandaşlarımız için yapılan hissedilebilir kılavuz yüzeyler ile bina içerisinde kolaylıkla dolaşmalarına imkân sağlanmıştır.
Asansörlerimiz, merdivenlerimiz, kapı girişlerimiz, otoparkımız hepsi engelli personel ve vatandaşımızın hizmete erişebilmesi için mevzuata uygun olarak bin kadar kriter gözetilerek yapılmış ve binamıza “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanılmıştır.”
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi’nde Cumhuriyet’in 103’üncü Yılı “Cumhuriyet Fazilettir” Temasıyla Kutlandı
SANKO Üniversitesi’nde, Cumhuriyetin ilanının 103’üncü yıl dönümü, “Cumhuriyet Fazilettir” temasıyla düzenlenen törenle kutlandı.
Dr. Sermet Kileci: Cumhuriyet Geleceğimizi Aydınlatan En Güçlü Değerimizdir
SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet geleceğimizi aydınlatan en güçlü değerimizdir” dedi.
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı: Cumhuriyet Bilim ve Çağdaşlaşmanın Simgesidir
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Cumhuriyetimizin ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Cumhuriyet eşitliğin, bilimin ve çağdaşlaşmanın önemli bir simgesidir” dedi.
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.