© Haber Hanesi 2014 - 2025

Modaya Değil Depreme Göre Evler

Kahramanmaraş İl Afad Müdürlüğü 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle, halkı bilinçlendirmek ve depreme karşı tedbir almaya teşvik etmek için, hafta başından itibaren yayımladığı mesajın bugünkü konusu, ‘deprem anında devrilmesi muhtemel eşyalar ile sağlam eşyaların yanında hayat üçgenini’ oldu.

Kahramanmaraş İl Afad Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle, vatandaşları bilinçlendirme çalışmasına bugün de devam etti. Deprem haftası boyunca her gün deprem hakkında farkındalık oluşturacak bir birinden önemli konulara değindi.

DEVRİLME TEHLİKESİ OLAN EŞYALARINIZI SABİTLEYİN

“Deprem sırasında, evinizin içinde bulunan ve yapısal olmayan eşyalar (dolaplar, avizeler, kitaplıklar ve devrilme tehlikesi olan yüksek ve ağır eşyalar) depremin şiddeti ile hareket etmeye ve devrilmeye başlayacaktır. Yapısal olmayan bu tür eşyaların tespit edilip gerekli tedbirlerin alınması hayati önem taşımaktadır.

Evinizde bulunan bu tür eşyaları tespit edip bunların duvarlara sabitlenmesini sağlamalısınız. Ayrıca dolap kapaklarının da açılmasını önlemek için uygun malzemeler ile bunların kapaklarının sarsıntı anında açılmasını önleyici tedbirler almalısınız. Böylelikle deprem anında bu tür eşyaların size zarar vermesini önlemiş olacaksınız.

DEPREM ANINDA HAYAT ÜÇGENİ OLUŞTURMAK İÇİN; ÇÖK-KAPAN-TUTUN

 Deprem anında sakin kalmalı ve yerinizi muhafaza etmelisiniz. Deprem sırasında evin içerisinde hareket etmek sizi ev içindeki tehlikelere açık hale getirecek ve belki de yaralanmanıza neden olacaktır. Bu nedenle deprem sırasında bedensel hacminizi küçülterek sağlam bir eşyanın yanında ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketini yaparak hayat üçgeni oluşturmak hayatta kalmanıza sağlayabilecektir.

Bunun için evinizdeki sağlam ve çok yüksek olmayan eşyalarınızı tespit edin ve deprem anında, özellikle kanepe veya sağlam bir masanın etrafında, aile bireyleri ile önce ÇÖK hareketi ile bedensel hacminizi küçültün ardından KAPAN hareketi ile bir elinizle başınızı koruyunuz ve TUTUN hareketi ile yanına çöktüğünüz eşyadan tutunarak savrulmanızı önleyiniz. Böylece kendinize bir yaşam üçgeni oluşturmuş olacaksınız. Deprem bitene kadar bu pozisyonunuzu korumanız sizin için hayati öneme sahiptir.”

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER