© Haber Hanesi 2014 - 2025

Milletvekili Zuhal Karakoç: 'Okullarımız En Güvenli Mekânlar Olmalı'

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, okul güvenliği için TBMM’de kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan okul saldırılarının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Araştırma Komisyonu’nun toplantısına katıldı. Komisyon toplantısında okul güvenliğini artırmaya yönelik alınabilecek önlemler detaylı şekilde ele alındı.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran olayların ardından çalışmalarını sürdüren komisyon, eğitim kurumlarında yaşanabilecek benzer olayların önüne geçebilmek amacıyla yapısal, idari ve güvenlik odaklı çözüm önerilerini değerlendirdi.

“Çocuklarımız Güvenlik Endişesi Yaşamamalı”

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Zuhal Karakoç, çocukların güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görmesinin öncelikleri olduğunu belirtti. Karakoç, “Okullarımızın yavrularımız için ana kucağından sonra gelen en güvenli mekânlar olarak kalması için çalışıyoruz. Hiçbir aile aynı acıları tekrar yaşamamalı” ifadelerini kullandı.

Karakoç’un açıklamaları özellikle Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki veliler tarafından yakından takip edilirken, Meclis’te yürütülen çalışmaların okul güvenliği konusunda yeni düzenlemelere zemin hazırlaması bekleniyor.

Güvenlik Önlemleri Masada

Komisyon toplantısında yalnızca fiziki güvenlik tedbirleri değil, olayların psikolojik ve sosyolojik boyutları da gündeme geldi. Okul çevrelerinde denetimlerin artırılması, giriş-çıkış kontrollerinin sıkılaştırılması ve güvenlik personelinin niteliğinin yükseltilmesi gibi başlıklar üzerinde duruldu.

Milletvekili Karakoç, hazırlanacak raporun Türkiye genelindeki eğitim kurumları için önemli bir yol haritası oluşturacağını ifade ederek, çocukların korkusuz bir eğitim ortamında bulunmasının temel hedef olduğunu söyledi.

Yeni Düzenlemelerin Sinyali Verildi

Meclis Araştırma Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında okul güvenliğine ilişkin yeni yasal düzenlemelerin de gündeme gelebileceği belirtiliyor. Çocuk hakları ve eğitim hakkının korunmasına dikkat çeken Karakoç, ailelerin çocuklarını huzur içinde okula gönderebilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.

Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.

Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.

Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”

11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.

TÜM HABERLER