© Haber Hanesi 2014 - 2025

Milletvekili Zuhal Karakoç: "Çocuklarımız İçin Güvenli Dijital Geleceği Birlikte İnşa Edeceğiz"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yaşanan okul olayları ile dijital risklerin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu çalışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Çocukların dijital ortamda karşı karşıya kaldığı risklerin önlenmesine yönelik çalışmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sürüyor. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yaşanan okul olayları ile dijital riskleri araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu kapsamında teknoloji devlerinin temsilcileriyle kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Komisyon çalışmaları çerçevesinde TBMM'de düzenlenen toplantıya X (eski adıyla Twitter), Meta bünyesindeki Instagram ve Facebook, Google ile TikTok platformlarının temsilcileri katıldı. Şirket temsilcileri, komisyon üyelerine faaliyet alanları ve çocukların dijital ortamda korunmasına yönelik uygulamaları hakkında sunum yaptı.

Toplantıda özellikle çocukların sosyal medya kullanımında karşılaşabileceği şiddet içerikleri, dijital zorbalık, çevrim içi istismar ve benzeri riskler ayrıntılı şekilde ele alındı. Komisyon üyeleri, dijital platformların çocuklar açısından daha güvenli hale getirilebilmesi için atılabilecek adımlar konusunda şirket temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Milletvekili Zuhal Karakoç, dijital dünyanın sunduğu fırsatlardan çocukların en verimli şekilde yararlanabilmesi için güvenli kullanım ortamlarının oluşturulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Karakoç, yapılacak çalışmaların yalnızca güvenliği değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerle uyumlu dijital içerik ekosisteminin oluşturulmasını da hedeflediğini ifade etti.

Komisyonun çalışmalarının çocukların korunmasını önceleyen politikaların geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Karakoç, dijital dünyanın sunduğu imkanların çocukların eğitimine, gelişimine ve sosyal hayatına olumlu katkı sağlayacak şekilde şekillendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

İlginizi Çekebilir

KMTSO'da 100. Yıl Zaferi: Mustafa Buluntu Güven Tazeledi, Meclis Başkanı Mahmut Arıkan Oldu!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KMTSO), 10 Ekim’de gerçekleştirilen organ seçimlerinin ardından meclis ve yönetim kurulu seçimleri de tamamlandı. Mustafa Buluntu yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Meclis Başkanlığına Mahmut Arıkan getirildi. Kuruluşunun 100’üncü yılında yeni yönetimini belirleyen KMTSO, ikinci yüzyılına birlik ve beraberlik mesajıyla adım attı.

Ali Öztunç’un Acı Gününde Başkan Fırat Görgel’den Başsağlığı Mesajı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, CHP Milletvekili Ali Öztunç’un annesi Hatice Öztunç’un vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

KASİAD, Kahramanmaraş'a değer katan isimleri 5. kez ödüllendirecek

Kahramanmaraş Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİAD), bu yıl beşincisini düzenleyeceği KASİAD Ödülleri ile şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlayan isimleri bir araya getirecek. 20 Ekim 2026 Salı günü Grand Flora'da gerçekleştirilecek, sanatçı Ece Erken’in sunuculuğunu üstlendiği törende, spordan sanata, edebiyattan akademiye, gastronomiden sosyal sorumluluğa kadar 12 kategoride ödüller sahiplerini bulacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Beyaz Baston Günü’ne Özel Buluşma

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü’nde görme engelli vatandaşları Kahramanmaraş Kalesi’nde ağırladı. Programda, Büyükşehir’in “Bir Başka Orkestra” topluluğu müzik dinletisi sunarken, katılımcılara ise beyaz baston hediye edildi.

Kahramanmaraş'ta Suçlulara Geçit Yok: Firari Hükümlü ve Uyuşturucu Tacirleri Yakalandı

Kahramanmaraş'ta polisin düzenlediği operasyonlarda 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan hırsızlık firarisi ile uyuşturucu ticareti yapan 2 şüpheli tutuklandı.

Kahramanmaraş’ta Okulda Zehirlenme Şüphesi: Öğrenciler Tedavi Altında

Kahramanmaraş Nurhak’ta 18 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye götürüldü. Olayla ilgili yetkililer tarafından soruşturma başlatıldı.

TÜM HABERLER