Milletvekili Karakoç’tan Çocuk Güvenliği Vurgusu: “Sorumluluğumuz Büyük, Çalışmalarımız Kararlı”
GÜNDEMMHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, çocukların korunmasına yönelik kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi komisyonunun çalışmalarına başladığını açıkladı.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, çocukların hem okul ortamında hem de dijital dünyada karşı karşıya kaldığı risklerin araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun çalışmalarına resmen başladığını açıkladı. İlk toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Karakoç, sürecin yalnızca siyasi bir görev değil, aynı zamanda vicdani bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.
“Acının Farkındayız, Sorumluluğun Bilinciyle Hareket Ediyoruz”
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan üzücü olayların ardından oluşturulan komisyonun büyük bir hassasiyetle çalışacağını belirten Karakoç, özellikle hayatını kaybeden çocukların hatırasının kendileri için yol gösterici olacağını ifade etti. Açıklamasında duygusal ifadelere yer veren Karakoç, bu süreci hem bir milletvekili hem de bir anne kimliğiyle yakından takip edeceğini dile getirdi.
Karakoç, “Bu sadece bir görev değil; evlatlarımızın güvenliği için omuzladığımız ağır bir sorumluluktur. Yaşanan acıları unutmadan, benzer olayların tekrar etmemesi için kararlılıkla çalışacağız” mesajını verdi.
Okullardan Dijital Dünyaya Geniş Kapsamlı İnceleme
Komisyonun çalışma alanının oldukça geniş olacağına dikkat çeken Karakoç, yalnızca fiziki güvenlik önlemlerinin değil, dijital platformlarda çocukların karşılaştığı tehditlerin de detaylı şekilde ele alınacağını belirtti.
Bu kapsamda yürütülecek çalışmaların ana başlıkları şu şekilde öne çıkıyor:
- Risklerin Tespiti: Çocukların hem okul içinde hem de internet ortamında maruz kaldığı tehlikelerin kapsamlı analizi
- Koruyucu Önlemler: Okullarda güvenliğin artırılması ve benzer olayların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi
- Yasal Düzenlemeler: Çocukların korunmasını güçlendirecek uygulanabilir ve etkili hukuki adımların geliştirilmesi
“Sadece Tespit Değil, Çözüm Üreteceğiz”
Komisyonun yalnızca sorunları ortaya koymakla kalmayacağını, aynı zamanda somut ve uygulanabilir çözümler geliştireceğini vurgulayan Karakoç, özellikle ailelerin ve eğitim camiasının beklentilerine karşılık verecek bir yol haritası oluşturulacağını ifade etti.
Karakoç, yapılacak çalışmaların sonucunda ortaya çıkacak önerilerin Türkiye genelinde çocuk güvenliği politikalarına yön verebileceğini belirtti.
“Evlatlarımız İçin Gece Gündüz Çalışacağız”
Açıklamasının sonunda birlik ve kararlılık mesajı veren Karakoç, komisyon çalışmalarının merkezinde çocukların yer alacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Bizim önceliğimiz yavrularımızın güvenliği ve huzurudur. Aklımızda evlatlarımız, gönlümüzde memleketimiz var. Bu sorumlulukla hareket ederek, ailelerimizin içini rahatlatacak adımları atmak için var gücümüzle çalışacağız.”
Komisyonun ilerleyen süreçte gerçekleştireceği toplantılar ve hazırlayacağı raporların, hem Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye genelinde çocuk güvenliği konusunda önemli bir rehber olması bekleniyor.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.
Başkan Umut Yılmaz, 15 Temmuz Mahallesi'ndeki Yol Çalışmalarını İnceledi
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ilçenin hızla gelişen yerleşim bölgelerinden 15 Temmuz Mahallesi'nde devam eden yol genişletme, asfalt, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden son durum hakkında bilgi aldı.