Milletvekili Karakoç: Kahramanmaraş'ın Sesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Taşıdık
Kahramanmaraş HaberleriMHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, şehit aileleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katıldı. Şehitlik talebi gündeme geldi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Kahramanmaraş'ta meydana gelen okul saldırısında şehit olan öğrencilerin aileleri ile şehit öğretmen Ayla Kara'nın yakınlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen programda bir araya geldiğini açıkladı.
Karakoç, programa ilgili bakanlar ve Kahramanmaraş milletvekillerinin de katıldığını belirterek, ailelerin taleplerinin doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini ifade etti.
Şehitlik Talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sunuldu
Zuhal Karakoç, görüşmede şehit öğrencilerin aileleri ile Ayla Öğretmen'in yakınlarının en önemli talebinin, hayatını kaybeden evlatlarının ve öğretmenin devlet nezdinde de şehit statüsünde değerlendirilmesi olduğunu söyledi.
Karakoç, ailelerin bu taleplerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bizzat arz ettiğini, ilgili bakanların ise sürece ilişkin ailelerin sorularını yanıtlayarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiğini belirtti.
Erdoğan'dan Titiz Soruşturma Mesajı
Karakoç'un aktardığına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması konusunda devletin kararlı olduğunu vurguladı.
Erdoğan'ın, olayda herhangi bir ihmal veya sorumluluğun göz ardı edilmeyeceğini, soruşturma ve yargılama sürecinin hiçbir tavize izin verilmeden titizlikle sürdürüleceğini ifade ettiğini belirten Karakoç, devletin süreci yakından takip ettiğini dile getirdi.
"Kahramanmaraş'ın Yanında Olmayı Sürdüreceğiz"
Programın ardından değerlendirmelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bakanlara Kahramanmaraş'a gösterdikleri ilgi ve destek dolayısıyla teşekkür etti.
Karakoç, "Sürecin her aşamasında memleketimizi, hemşehrilerimizi, şehitlerimizin aziz hatırasını ve ailelerimizi gözetmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanarak, okul saldırısında şehit olan öğrencilere ve öğretmen Ayla Kara'ya Allah'tan rahmet, ailelerine ise sabır ve metanet diledi.
İlginizi Çekebilir
Milletvekili Karakoç: Şehit Aileleri ve Gaziler İçin Yeni Düzenleme Meclis Gündeminde
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, şehit aileleri, gaziler ve harp malullerinin haklarını güçlendirecek kanun teklifine ilişkin açıklama yaptı.
Milletvekili Zuhal Karakoç: 'Kahramanmaraş'ın Acısını Unutmayacağız, Güçlü Tedbirler İçin Çalışıyoruz'
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Okul Olaylarını ve Dijital Riskleri Araştırma Komisyonu çalışmalarında Kahramanmaraş'ın yaşadığı acıların unutulmayacağını belirterek çocukların güvenliği için kalıcı düzenlemeler yapılacağını ifade etti.
Milletvekili Karakoç, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Güvenlik Politikalarını Görüştü
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i ziyaret etti. Görüşmede savunma alanındaki yeni düzenlemeler, askeri hastaneler ve güvenlik politikaları masaya yatırıldı.
Tekne Sahiplerine Büyükşehir’den Kritik Uyarı; Belgelerinizi Kontrol Edin!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7590 sayılı Kanun kapsamında tekne sahiplerini uyardı. Bağlama kütüğü ruhsatnamesi başta olmak üzere tekneye ait zorunlu belge ve izinlerin süresinde yenilenmesi gerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi, eksik veya süresi dolmuş belgeler nedeniyle yüksek tutarlı idari para cezalarıyla karşılaşılabileceğine dikkat çekti.
Onikişubat Belediyesi’nin Üniversite Hazırlık Kursu başvurularında son gün 7 Ağustos
Gençlerin eğitim yolculuğunda her zaman yanlarında olan Onikişubat Belediyesi, üniversite hayali kuran mezun öğrenciler için hayata geçirdiği ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursu’nda başvuruların 7 Ağustos Cuma günü sona ereceğini duyurdu.
Onikişubat Belediyesi’nin Gündüz Bakımevi’nde yeni dönemin ön kayıtları başladı
Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanifi Toptaş’ın öncülüğünde hizmete sunduğu Şehit Hakan Akdere Gündüz Bakımevi’nde yeni dönem kayıtları için süreci başlattı. “Minik Kalpler Bize Emanet” sloganıyla hayata geçirilen özel merkez, 4-6 yaş arası çocuklar için kapılarını yeniden açmaya hazırlanıyor. Online ön başvurular, 6 - 21 Ağustos 2026 tarihleri arasında alınacak. Kura çekimi ise 25 Ağustos’ta noter huzurunda gerçekleştirilecek.