© Haber Hanesi 2014 - 2025

Milletvekili Habibe Öçal - Türkiye Diplomaside Oyuncu Değil Oyun Kurucu

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Türkiye'nin, diplomaside artık oyuncu değil, oyun kurucu konumuna geçtiğini söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe ÖçalTürkiye'nin, diplomaside artık oyuncu değil, oyun kurucu konumuna geçtiğini söyledi.

Öçal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, dünya diplomasisinde Türkiye'nin önemine işaret ederek, "Yürüttüğümüz akılcı dış politika manevralarıyla kuzeyimizdeki yangına sınır çizerek ülkemize ve milletimize sıçramaması için oldukça çaba sarf ettik." dedi.

Türkiye'nin, Ukrayna ve Rusya ile sıcak ticari, kültürel ilişkileri olduğunu anımsatan Öçal, şöyle devam etti:

'Ne şiş yansın ne kebap' demeden doğruya doğru, yanlışa yanlış diyerek dürüstlüğümüzü ve hasbi tavrımızı tüm dünyaya gösterdik. Kontrollü bir şekilde krize müdahale ediyoruz. Bu müdahaleden dolayı da takdir görüyoruz. Diplomaside bir marka konumuna gelen Antalya Diplomasi Formu'nun temel şiarını yansıtan 'birlikte düşün birlikte hareket et' düşüncesi 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası teşkilat temsilcisi başta olmak üzere 75 ülkeden katılımcısıyla Antalya'da bir araya geldi. Türkiye diplomaside artık oyuncu değil, oyun kurucu konumuna geçmiştir. Dünya devletleriyle farkımız her alanda belirgin bir şekilde görülmektedir."Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken 15 binden fazla Türk vatandaşının tahliye edilerek Türkiye'ye ulaştırılmasının haklı gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "AB ve ABD'nin Türkiye'ye yönelik mesnetsiz ve lüzumsuz taleplerde bulunması, 'S-400'ü ver F-35 projesine tekrar dahil ol' gibi açıklamalarının amacı; Türkiye'nin üstlendiği tarihi arabuluculuk, Rusya ve Ukrayna ile yürüttüğü diplomasi başarısına gölge düşürmekten başka bir şey değildir." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER