© Haber Hanesi 2014 - 2025

Milletvekili Dora, Kahramanmaraş'taki Eğitim Açığını TBMM'ye Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı soru önergesi sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç Dora, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı soru önergesi sundu.

Milletvekili Karakoç Dora, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda milli eğitim sisteminin devletin kudretini yansıtacak şekilde yapılandırılması gerektiğini vurgulayarak, özellikle depremden en çok etkilenen illerden biri olan Kahramanmaraş’taki öğretmen eksikliği ve norm fazlası sorunlarına dikkat çekti.

Soru önergesinde yer alan maddeler şu şekilde:

  1. 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle gerek can kaybıyla gerekse farklı şehirlere göç edilmesiyle öğretmenlerimizi ve eğitim bürokratlarımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Kahramanmaraş’ta 2500 öğretmen açığı bulunmakta olup öğretmen atamaları konusunda Bakanlığınızın depremin merkez üssü olan ilimize yönelik bir çalışması var mıdır?

  2. 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremleri takip eden süreçte can kayıpları ve tayinler nedeniyle okullarımızdaki öğretmen sayılarında düzensizlikler oluşmuş ve 950 öğretmenimiz norm kadro fazlası durumuna düşmüştür. Resen norm fazlası öğretmen atamaları korkusuyla ve aile düzenlerinin bozulacağı korkusuyla yaşayan öğretmenlerimizin görevlerini huzurla ve azimle yapabilmeleri mümkün olmamaktadır. 6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen başta depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere depremden en çok etkilenen illerimizde görev yapan öğretmenlerimizin norm kadro atama ve yer değişikliği durumlarından muaf tutulmasına yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır?

Milletvekili Dora, bu sorularla birlikte deprem sonrası öğretmenlerin karşılaştığı zorlukların giderilmesi ve eğitim sisteminin istikrarının sağlanması adına somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.

SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”

Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu

Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.

TÜM HABERLER