Meteoroloji Uyardı: Kahramanmaraş'ta Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Valiliği, il genelinde etkili olması beklenen sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Bugünden itibaren başlayacak ve etkisini sürdürecek yağışlar nedeniyle olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak. Şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.
Meteoroloji uzmanları, yağışların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulunurken, vatandaşların özellikle dere yatakları ve su baskını riski taşıyan alanlardan uzak durmalarını önerdi.
Valilik Uyardı: Dikkatli ve Tedbirli Olun
Kahramanmaraş Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.
Sağanak yağışların yarın öğle saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilirken, vatandaşların yerel yetkililerin uyarılarını dikkate almaları istendi.
Kahramanmaraş Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bölgede yağışlı havanın birkaç gün boyunca etkisini sürdürmesi bekleniyor. Kahramanmaraşlılar, yağışlara karşı hazırlıklı olmalı ve olası risklere karşı önlem almalıdır.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor
TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.