© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mesleki Ve Teknik Eğitim Okulları Güçleniyor

‘Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında ilimiz genelindeki 18 okulumuzda akademik, sanatsal, kültürel, sportif, teknik ve yapısal çalışmalar devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığımızca 2020 yılında başlatılan ve ülke genelinde meslekî ve teknik eğitim kurumları arasındaki kalite farklılıklarını gidermeyi, meslekî ve teknik eğitime erişimi artırmayı ve daha iyi bir meslekî ve teknik eğitim imkânı sunmayı amaçlayan “Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi” kapsamında ilimizdeki 18 meslekî ve teknik lisede proje çalışmaları devam ediyor.

Projeye dâhil edilen okullarımız, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin yoğun olarak öğrenim gördüğü, devamsızlık, sınıf tekrarı,  örgün eğitim dışına çıkma oranlarının diğer okullara oranla daha yüksek olduğu; spor salonu, konferans salonu, Z kütüphane, müzik odası, tasarım beceri atölyesi (TBA) vb. mekânları olmayan okullar arasından Bakanlığımızca belirlendi.

İlimizden bu projeye dâhil edilen 18 okulumuzda çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. Bu okullarımızın 13’ünde yeni kütüphane kuruldu ve 5’inde ise kütüphane yenilenmesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında 18 okulumuza toplamda 7464 kitap dağıtımı yapıldı.

“Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’nin alt projesi olan “1000 Okul İyileştirme Projesi” kapsamında 180 “Proje Farkındalığını Artırmak ve Bilgilendirme Eğitimi” düzenlendi ve bu eğitimlere 180 okul yöneticimiz ile 1253 öğretmenimiz katıldı.

Bunlarla birlikte “1000 Okul İyileştirme Projesi” kapsamında şu faaliyetler gerçekleştirildi:

“Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’nin bir diğer alt projesi olan “Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi” kapsamında 317 öğrencimiz ile birlikte 176 aile ziyaret edildi. Ayrıca bu kapsamda ilimiz genelinde resim ve müzik alanlarında iki ay boyunca çevrim içi eğitimler düzenlendi. Bu eğitimler sonunda gerçekleştirilen yarışma sonucunda resim ve müzik alanlarında il birincilerimiz belirlendi.

“Meslekî ve Teknik Eğitimde 1000 Okul Projesi’ kapsamında yapılan bu çalışmaların dışında farklı çalışmalar halen devam etmektedir.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER