© Haber Hanesi 2014 - 2025

Maraş Biberine Mezat

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından fide desteği verilen Maraş Biberi üreticileri ilk hasatlarını gerçekleştirdi. Başkan Güngör, tarımsal kalkınma konusunda desteklerin devam edeceğini söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Maraş Biberi Mezatı’na katıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ve Maraş Biberi Küme Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kırsal kalkınma kapsamında üreticilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Başkan Güngör: “Maraş deyince akla Kırmızıbiber gelir”

Kahramanmaraş’ın iklimi ve coğrafi yapısına has üretilen Maraş Biberi’nin tescilli bir ürün olduğuna dikkat çeken Başkan Güngör: “Kahramanmaraş’ımızın gerek coğrafyası gerekse iklim özelliği ile birçok tarımsal ürüne sahip olan şehrimiz tarımsal ürünler konusunda da ilk sıralarda yer almaktadır. Maraş deyince akla kırmızıbiber, kırmızıbiber deyince akla Maraş gelmektedir. Şehrimizde yetişen ve Maraş Biberi olarak tescillenen biberimiz antioksidan özelliği ile kansere karşı etkili, c vitamini deposu olan ve sindirim sistemini kolaylaştıran bir özelliğe sahiptir.

Burada yılın ilk hasadını görüyoruz. Bu biber buraya gelinceye kadar önemli bir aşamadan geçerek buraya geliyor ve büyük bir zahmeti var. Bunun yanı sıra bir alın teri, bir emek ve bir gayret var.

Biz de bu çaba ve gayretlere karşılık marka değerini her zaman yükselterek geliştirmemiz gerekiyor. Ben yıllardan beri söylediğim bir slogan var ve bunu Maraş Kırmızıbiberine yazalım diyorum: Gelin hayatın acılarını birlikte paylaşalım.

Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretimi destekleme adına çok ciddi manada fide dağıtımı gerçekleştirdik. Bu manada çalışmalarımız ve desteklerimiz devam edecek. Emeği geçen tüm üreticilerimize elinize sağlık diyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

 

İşlenmiş Biberin yüzde 35’i Kahramanmaraş’tan

Kahramanmaraş’ta 11 bin dönümde kırmızıbiber üretimi gerçekleştiriliyor ve 22 bin ton biber hasadı gerçekleştiriliyor. Kahramanmaraş, Türkiye’de işlenmiş biberin yüzde 35’ini karşılıyor.

100 gr Kahramanmaraş biberi 318 cal enerji verir. Kahramanmaraş biberinin yapımında organik ve inorganik minerallerin yanı sıra A, B ve C vitaminleri bulunur.

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER