© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mahçiçek’ten 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Kutlaması

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mahçiçek mesajında “Yüzyıllar boyu tarih sahnesinde asla hiçbir milletin, hiçbir devletin esareti altına girmeyen Türk Milleti bir kez daha dünyaya ve hain emeller peşinde olanlara gücünü göstermiştir.” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

“15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde aziz milletimizin onurlu duruşuyla kazandığı Demokrasi Zaferinin 3. Anma Yılını kutluyoruz. Türk Milleti 15 Temmuz günü ödediği bedelleri hiçbir zaman unutmayacak ve nesillerine de aktaracaktır.

Milletimizin tertemiz dini duygularını kullanarak hareket eden, dış güçler tarafından yönetilen hain terör örgütü mensupları, devletin kademelerine yerleşmiş ve milletimizin tankıyla-tüfeğiyle milletimizi hedef almıştır. Ancak hesap edemedikleri büyük Türk Milletinin istiklalini ve istikbalini kimsenin eline teslim etmeyeceği ve can siperane vatanını savunacağı ve zaferi görmeden bu davadan vazgeçmeyeceğiydi.

Tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde gözü dönmüş, hiçbir değer yargısı bulunmayan hain terör örgütü, Gazi Meclisimizi dahi bombalamaya cüret etmiştir.

Yüzyıllar boyu tarih sahnesinde asla hiçbir milletin, hiçbir devletin esareti altına girmeyen Türk Milleti, bir kez daha dünyaya ve hain emeller peşinde olanlara gücünü gösterdi. Demokrasimizi hiçe sayarak milletin üzerine yürüyen hain terör örgütü milli birlik ve beraberliğimiz karşısında bozguna uğradı.

Milletimiz o kara günde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkmış ve kadın-erkek-çocuk demeden bedenlerini tankların önüne atmıştır. Gördük ki “Biz”;lazımızla, çerkezimizle, kürt kardeşlerimizle, alevi kardeşlerimizle dili, dini hayat görüşü ayrı da olsa tek bayrak altında toplandığımız bu vatan, bizim ortak paydamızdı. Akılların ve hesapların almayacağı şekilde bir direnişle tanklar, toplar, tüfekler kahraman insanımız eliyle durduruldu, dünyanın yakından takip ettiği ve desteklediği bu hain darbe girişimi hezimete uğradı. Her bir vatandaşımızın ayrı bir kahramanlık öyküsü yazdığı o kara geceyi milletimiz zafer gününe çevirmiştir.

Aziz Milletimizi 15 Temmuz Demokrasi Zaferi’nden dolayı kutluyorum ve diliyorum ki, milletimiz bir daha böyle bir şey yaşamasın.

Tabi ki 15 Temmuz’a her bir şehidimiz gibi damgasını vuran Ömer Halis Demir’i unutmamak lazım. Onu yetiştiren anne ve babasının ellerinden öpüyorum, şehidimize de rahmet diliyorum. Türk milleti Ömer Halis Demir’i ve ailesini bağrına basmış ve nesiller boyu anlatılacak bir kahramana sahip çıkmıştır.

Milletimizin kanıyla sulanan vatan toprağımız bugün üzerinde yaşayanlara emanettir ve bu bilinçle hareket etmemiz gerektir. Yüzyıllardır özgürlüğü için şehit vermiş, ama vatanını, bayrağını teslim etmemiştir.

15 Temmuz günü gözlerini bile kırpmadan bedenlerini tankların, mermilerin üzerine atan şehit olan o koca yürekli vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de yaşadığımız hayat boyunca teşekkürlerimizi borç biliyorum.”

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER