Kuzey İlçelerinde Ulaşım Standardı Büyükşehir’le Artırılıyor
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde kilit parke ve bordür çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler tarafından ilçelere toplamda 38 bin metrekare kilit parke ve bordür kazandırıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde ve kırsal mahallelerde de yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler tarafından Afşin, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde muhtelif mahallelerde kilit parke ve bordür uygulaması gerçekleştiriliyor. Ekipler Afşin Kuşkayası Mahallesi’nde gerçekleştirdiği kilit parke çalışmalarını tamamladı. Mahalleye toplamda 10 bin metrekare kilit parke ve bordür kazandırıldı. Ekipler, Afşin Hurman Mahallesi’nde de çalışmalarını sürdürüyor. Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler Ekinözü Akpınar Mahallesi’nde de kilit parke uygulamalarına devam ediyor. Gerçekleştirilen çalışmalarla mahallelerin ulaşım standardının artırılması hedefleniyor.
Elbistan’a 18 Bin Metrekare Kilit Parke
Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler tarafından Elbistan’da da bir dizi çalışma gerçekleştiriliyor. Ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla Gündere – Türkören Mahalleri arasına toplamda 8 bin metrekare, Kayageçit Mahallesi’ne de toplamda 10 bin metrekare kilit parke ve bordür kazandırıldı. Ekipler Çıtlık Mahallesi’nde de kilit parke uygulamalarını sürdürüyor.
Nurhak’a 10 Bin Metrekare Kilit Parke Kazandırıldı
Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler tarafından Nurhak’ta muhtelif mahallelerde gerçekleştirilen kilit parke ve bordür çalışmaları tamamlandı. Ekipler tarafından Kullar, Seyitaliler, Alçiçek ve Barış Mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilçeye toplamda 10 bin metrekare kilit parke kazandırıldı.
Şehrimiz İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz
Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak kuzey ilçelerimizde başlatmış olduğumuz yol yenileme çalışmalarımız hız kesmeden ilerliyor. Yoğun çalışmalarımız neticesinde Afşin, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerimize toplamda 38 bin metrekare kilit parke ve bordür kazandırdık. İlçelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sezon boyunca gerçekleştireceğimiz yoğun çalışmalar neticesinde ilçelerimizin kilit parke, asfalt ve yama ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacağız. Şehrimiz için çalışmalarımız artarak devam edecek” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Belediyesi’nden Üniversite Öğrencilerine 200 Milyon TL Destek
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim desteğini bu yıl da sürdürüyor. Birinci dönem 10 bin TL, ikinci dönem 10 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL eğitim desteği sağlayacak olan Şehitkamil Belediyesi, üniversiteli gençler için 200 milyon TL bütçe ayırdı. Başkan Yılmaz, “Bir öğrencinin hayaline, bir ailenin umuduna ortak olmak istiyoruz. Bizim sizlerden tek isteğimiz, derslerinize çalışmanız” dedi.
Bakan Kacır Ve Selçuk Bayraktar, SANKO Yürütücülüğünde Düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasını Ziyaret Etti
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması’na katılan finalist öğrencileri ziyaret ederek, projeleri incelediler.
SANKO Üniversitesi Öğrencisi Avrupa Kardiyoloji Kongresi’nde Araştırma Sundu
SANKO Üniversitesi Rektör Danışmanı ve ABD Pittsburgh Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Özlem Soran başkanlığında tıp fakültesi öğrencileri tarafından dokuz yıl önce başlatılan koroner arter hastalığından birincil koruma içerikli çalışmanın uzun dönem sonuçlarına ilişkin araştırma, Avrupa Kardiyoloji Kongresinde sunuma seçilerek, Tıp Fakültesi beşinci sınıf öğencisi Songül Merve Güven tarafından sunuldu.
SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği
SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.
Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı
Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.