KSÜ’de TDK İş Birliği ile "Kaşgarlı Mahmud ve Dîvânu Lugâti't-Türk'ün 950. Yıl Dönümü" Sempozyumu Yapılacak
Kahramanmaraş HaberleriUnesco tarafından 2024 yılının Dîvânu Lugâti't-Türk yılı ilan edilmesi üzerine Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) "Kaşgarlı Mahmud ve Dîvânu Lugâti't-Türk'ün 950. Yıl Dönümü" temalı sempozyum düzenleniyor.
Kaşgarlı Mahmud’un kaleme aldığı Dîvânu Lugâti't-Türk’ün yazılışının 950. Yılı münasebetiyle yapılması planlanan sempozyum, Türk Dil Kurumu (TDK) iş birliği ile 2024 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek.
KSÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Orhan Doğan ile KSÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burak Telli tarafından Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert'e yapılan ziyarette söz konusu iş birliğinin çerçevesi görüşülmüş olup etkinliğe ilişkin hazırlanacak protokolün imzası için KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ile TDK Başkanı Prof.Dr. Osman Mert'in bir araya gelmesi kararlaştırıldı.
Görüşmeler kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan ve Doç Dr. Burak Telli, TDK Başkan Yardımcısı Doç Dr. Harun Şahin’i de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.