KSÜ’de, Engelliler Gününde ‘Oturarak Voleybol’ Karşılaşması Gerçekleştirildi
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle “Oturarak Voleybol” (Paravolley) müsabakası gerçekleştirildi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, BESYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla KSÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde gerçekleştirilen bu müsabakanın farkındalık oluşturmak açısından anlamlı olduğunu ifade etti.
Her insanın ‘engelli’ adayı olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Okumuş, “İnsanın bir uzvunu kullanamaması durumunu açıklamak için kullanılan ‘engelli’ tanımlamasını çok uygun bulmuyorum. Engel insanlarda değil insanların yaşadığı alanlardadır. Bizlere düşen görev insanların çevresindeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Toplumumuzda bu konuda yeterli bilinç oluştuğunda bu yöndeki çalışmalar da daha etkin biçimde insan hayatına yansıyacaktır.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından BESYO Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Müjde Atıcı, ‘Engellilerde Spor ve Fiziksel Aktivitenin Önemi’ başlıklı bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi.
Bilgilendirme sunumunun ardından KSÜ BESYO Karma Voleybol Takımı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Paravolley Takımı arasında gösteri maçı gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.