KSÜ İşbirliği ile VI. Uluslararası Tarım Kongresi Kosova’da Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Prizren Üniversitesi (Ukshin Hoti), Yozgat Bozok Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Komrat Devlet Üniversitesi işbirliği ile Kosova Prizren’de 31 Ağustos – 4 Eylül 2023 tarihleri arasında VI. Uluslararası Tarım Kongresi (UTAK 2023) gerçekleştirildi.
Kongreye Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini (KSÜ) temsilen Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İ. Ersin Akıncı ve öğretim üyeleri katıldı.
UTAK 2023’te günümüzün en önemli ihtiyacı olan gıda ve tarımsal üretim, tarımın her alanında faaliyet gösteren farklı üniversitelerden bilim insanları ve araştırmacılar tarafından değerlendirilerek, güncel tarımsal konular ve ihtiyaçlar hakkında çözüm önerileri ortaya konuldu.
Kosova’da düzenlenen VI. Uluslararası Tarım Kongresinde KSÜ öğretim üyeleri bilimsel etkinliklerde görevlerini başarıyla yerine getirerek, ülkemizde tarımsal üretimin gelişmesine yönelik çözüm önerilerini sundular.
İlginizi Çekebilir
“Maraş’ın Üç Beyi” Eşsiz Mirası ile Anılacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7 Haziran Pazar günü saat 20.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraş’ın ve Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris Zengin’i vefatının yıl dönümünde eşsiz mısralarıyla anma programı düzenleyecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kocabaş Konağını Turizme Kazandıracak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan Tarihi Kocabaş Konağı’nı restore ederek turizme kazandıracak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tarihi Ceyhan Köprüsü etrafında bir araya gelen Büyükşehir personelleri atıkları toplayarak mesaj verdi: Biz Temizledik, Sıra Sende!
Başkan Görgel: “Pazarcık Sarımsağının Tescil Süreci Sona Geldi”
Pazarcık Sarımsağı hasadına katılan Başkan Görgel, “Hasadını yaptığımız sarımsak üretiminde Türkiye 3.’süyüz. 11 bin dekar alanda 384 çiftçimiz yılda 17 bin ton sarımsak üretimi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Pazarcık Sarımsağı’nın tescil sürecini sürdürüyoruz, sona yaklaştık. Şehrimizin her bir ürününe sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ürünler bizim kimliğimiz, bizim tarihimiz” dedi.
Pusula Maraş, Gençleri Kuş Evi Boyama Atölyesinde Buluşturdu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, gençlere yönelik kuş evi boyama etkinliği düzenledi. Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte gençler, hem üretmenin hem de doğaya katkı sunmanın mutluluğunu yaşadı.
Özel çocuklar, Onikişubat Belediyesi ile baharın coşkusunu dolu dolu yaşadı
Onikişubat Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından geleneksel hale getirilen “Özel Çocuklar Bahar Şenliği” büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.