© Haber Hanesi 2014 - 2025

KSÜ, 12 Mayıs Hemşireler Gününde Depremde Hayatını Kaybeden Sağlık Çalışanlarını Unutmadı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) tarafından 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için anma töreni düzenlendi.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Jandarma Komutan Yarımcısı J. Alb. Erdal Eker ve sağlık personeli ile depremde hayatını kaybeden personelin aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Güngör, pandemi döneminde olduğu gibi depremde de en büyük fedakarlığı sağlık personellerinin gösterdiğini belirterek bu özverili çalışmalarından ötürü tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla bir araya geldiklerini fakat depremde yaşanan büyük acılardan ve kayıplardan dolayı coşkulu bir kutlama yapamadıklarını ifade ederek “Böyle bir günde büyük bir acıyla, kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Depremin ilk saatlerinden itibaren sağlık çalışanlarımızla ve üniversitemizin tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumdayız. Kendileri de depremzede olduğu halde üstün fedakarlıkla vatandaşlarımıza şefkat elini uzatan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, hayatını kaybeden çalışma arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sefa Resim de hemşirelerin sağlık hizmetlerinde etkin bir rol aldıklarını söyleyerek asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde özverili çalışmalarından dolayı hemşirelerin bu sürecin gerçek kahramanları olduğunu ve hizmetlerinin asla unutulmayacağını ifade etti.

Hemşireler Günü anısına konuşma yapan KSÜ SUAH Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Serap Koca, hemşirelik mesleği hakkında bilgiler vererek pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerin ekip olarak üstesinden geldiklerini söyledi. 6 Şubat tarihinin kıyamet gününden farksız olduğunu ve o güne dair yaşadıklarını duygusal bir dil ile anlatan Koca, “O gün bir depremzede olarak bütün acılarımızı bir kenara bırakarak görevimizi yapmaya çalıştık. Bütün meslektaşlarımla gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Programın ardından hayatını kaybeden hemşireleri anlatan bir video sunumu izletildi. Daha sonra hayatını kaybeden hemşirelerin anısına oluşturulan ‘Deprem Şehitlerimiz’ fotoğraf köşesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, anı defterini imzaladı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Meme Kanserine Karşı Farkındalık Etkinliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen farkındalık programında uzman hekimler, meme kanseri taramaları ve erken teşhisin önemi hakkında katılımcılara bilgi verirken tiyatro gösterisiyle de farkındalık mesajları verildi.

Beşir Ayvazoğlu, Büyükşehir’in Kitap Fuarı’nda Edebiyatı Anlattı

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kitap Fuarı, yazar ve şair Beşir Ayvazoğlu’nu ağırladı. Ayvazoğlu, edebiyatın düşünce dünyasına katkısı ve kültürel mirasın aktarımındaki rolü üzerine konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Su, Ab ı Hayat, Medeniyet Sempozyumu”na Davet

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve Ayasofya Dergisi iş birliğinde 24 Ekim Cumartesi günü Şairler Tepesi’nde “Su, Ab ı Hayat, Medeniyet Sempozyumu” konulu sempozyum düzenleyecek. Saat 11.00 – 17.00 arasında gerçekleştirilecek sempozyuma tüm vatandaşlar davet edildi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’in Çevre Yüksek Mühendisi Erdem Akgül’e COP31’de Görev

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Erdem Akgül, 45 bin aday arasından seçilerek COP31’de görev almaya hak kazandı. Akgül, Antalya’da düzenlenecek uluslararası zirvede Kahramanmaraş’ın ve Büyükşehir Belediyesinin çevreci yatırımları ile iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarını uluslararası katılımcılara tanıtacak.

Başkan Görgel, “Basketbol Takımımız Şehrimizi En Güzel Şekilde Temsil Ediyor”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kipaş İstiklal Basketbol Takımı ile bir araya gelen Başkan Fırat Görgel, “Basketbol takımımızın elde ettiği her başarı, şehrimizin spor kültürünün gelişmesi ve Kahramanmaraş’ın adının daha geniş kitlelere ulaşması açısından çok önem taşıyor. Sporcularımıza ve teknik ekibimize başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek önlisans KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

TÜM HABERLER