Koro Seçmelerinde Başvurular Başladı
GÜNDEMBüyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak olan Çocuk ve Türk Halk Müziği Korosu’na ön kayıtlar başladı. Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden alınan başvurularda son gün 30 Nisan Cumartesi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Türk müziğini araştırmak, öğretmek ve yaygınlaştırmak için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çocuk ve Türk Halk Müziği Korosu kurulacak. 28 Mart Pazartesi günü (bugün) başlayıp 30 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek başvurular https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2022/03/24/kahramanmaras-buyuksehir-belediyesi-halk-muzigi-ve-cocuk-korosu-basvurulari web adresi üzerinden online olarak yapılabilecek. Seçmeler ise başvuruların sona ermesinin ardından 11 Mayıs Çarşamba günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde bireysel ve yüz yüze yapılacak.
40 Asil 20 Yedek Üye Belirlenecek
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak olan Çocuk Korosu’na yalnızca ilkokul öğrencileri, Türk Sanat Müziği Korosu’na ise 15 yaşını doldurmuş vatandaşlar başvuru yapabilecek. Başvuruların sona ermesinin ardından 11 Mayıs Çarşamba günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek seçmelerde adaylar ritim, tonlama, teknik ve stil özelliklerine uygunluk gibi kriterler üzerinden değerlendirilecek. Seçmelerde adaylar 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve toplamda 40 asil ve 20 yedek üye belirlenecek. Koroya seçilen adayların listesi ise 13 Mayıs Cuma günü Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden duyurulacak. Yapılan açıklamada, koro seçmeleri ile ilgili detaylı bilgilere Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi (https://kahramanmaras.bel.tr) üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.