KMTSO’dan Yerel İstihdama Büyük Katkı: “İstihdam Buluşmaları Kahramanmaraş” Başladı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Türk Kızılayı Toplum Merkezi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğiyle, Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen “İstihdam Buluşmaları Kahramanmaraş” etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yerel istihdamı desteklemeyi, işverenlerle iş arayanları aynı platformda buluşturmayı ve kentteki iş gücü potansiyelini harekete geçirmeyi amaçlayan buluşmada; katılımcılar işverenlerle doğrudan görüşme, iş fırsatlarına hızlı erişim ve bilgilendirici oturumlara katılım imkânı buldu.
Etkinlikte, şehrin önde gelen sanayi kuruluşları, girişimciler ve insan kaynakları temsilcileri, farklı sektörlerdeki istihdam olanaklarını paylaşarak gençlerle birebir temas kurdu. Katılımcılar, firmaların işe alım süreçleri ve aranan nitelikler hakkında bilgi alırken, kariyer planlamasına yönelik yönlendirmelerden de faydalandı.
KMTSO, yürüttüğü çalışmalarla kentin üretim gücünü artırmanın yanı sıra, gençlerin ve iş arayan bireylerin iş dünyasına kazandırılmasına yönelik projeleriyle istihdam ekosistemine katkı sunmaya devam ediyor.
Bu kapsamda düzenlenen “İstihdam Buluşmaları Kahramanmaraş”, sadece bir kariyer etkinliği olmanın ötesinde; kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşların ortak paydada buluştuğu, Kahramanmaraş’ın ekonomik geleceğine yön veren bir iş birliği platformu niteliği taşıyor.
Etkinlik, 15–16 Ekim boyunca sürecek.
İlginizi Çekebilir
Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı İkinci Gününde Doldu Taştı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Hafta sonunu fırsat bilen her yaştan kitapsever, KAFUM’a akın ederek binlerce kitap arasından seçim yaptı, sevdikleri yazarlarla buluştu ve edebiyat dolu bir gün geçirdi.
Kitap Fuarında "Şiirin Beyaz Kartalı" Bahaettin Karakoç Dualarla ve Şiirlerle Anıldı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci günü, “Şiirin Beyaz Kartalı” Bahaettin Karakoç anısına gerçekleştirilen programla sona erdi. Usta şairin şiirlerinin seslendirildiği etkinlikte, edebî mirası ve öncülük ettiği Dolunay Dergisi’nin Türk edebiyatındaki yeri ele alındı.
Altay Cem Meriç, Kitap Fuarı’nda İslami İlimleri Anlattı
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda araştırmacı-yazar Altay Cem Meriç, kitapseverlerle buluştu. KAFUM’da yoğun ilgi gören söyleşide İslam düşüncesinin tarihsel gelişimi ve çağdaş dünyadaki yansımaları ele alındı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekim’de Dermankartlı Ailelere 36 Milyon TL Destek
Başkan Fırat Görgel öncülüğünde sosyal desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında Dermankartlı 14 bin 529 aileye 36 Milyon 49 Bin TL nakdi destek sağladı.
Kitap Fuarı’nda İsmail Kara’dan Düşünce Dünyasına Yolculuk
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Prof. Dr. İsmail Kara okurlarla buluştu. Kara, bilgi birikimi ve etkileyici anlatımıyla edebiyatseverlere seslenirken katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Sıtkı Aslanhan; “Toplumsal İyi Oluşun Temelinde Sağlıklı Aile Yapısı Vardır”
11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın ikinci gününde düzenlenen söyleşide okurlarla bir araya gelen eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan, “Toplumsal huzurun ve iyi oluşun temelinde de sağlıklı iletişim ve güçlü aile bağları bulunuyor. Ailede başlayan sevgi ve saygı, zamanla topluma yayılıyor” dedi.