© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kızılay, Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen Yetim Çocuklara Destek Sağlıyor

Türk Kızılayı, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından ebeveynlerini kaybeden yetim çocuklara yönelik önemli bir destek programı başlattı.

Kızılay, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrasında ebeveynlerini kaybeden yetim çocuklara destek olmak amacıyla önemli bir program başlattı. Türk Kızılay'ın koordinasyonunda yürütülen bu program kapsamında, toplamda 3 bin 235 yetim çocuğa 14 milyon 791 bin 500 TL'lik nakdi yardım sağlandı.

Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği bölgelerde yaşayan 532 yetim çocuğa aylık düzenli olarak 2 bin TL nakdi destek sağlanıyor. Bu yardım programı, yetim çocukların 23 yaşına kadar devam edecek.

Türk Kızılay, her yıl yaklaşık 50 bin ebeveyn kaybı yaşamış çocuğa yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle "Bu Ramazan Sensiz Olmaz" sloganıyla gerçekleştirilen yardım kampanyalarıyla birlikte, deprem bölgesindeki kırılgan ailelerin belirlenerek, yetim çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak için düzenli nakdi destek sağlanıyor. Bu destekler, depremden etkilenen iller olan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'da uygulanıyor.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER