© Haber Hanesi 2014 - 2025

KİÜ VE Azerbaycan Hazar Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Azerbaycan Hazar Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KİÜ Senato Odası’nda gerçekleştirilen ve 2 üniversite arasında öğrenci ve personel hareketliliği, araştırma ve kültürel değişim projeleri ile ortak işbirliği programlarını kapsayan protokol, KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu ve Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovset Amirbeyli tarafından imzalandı.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Adalet eski Bakanı Mehemmed Akberov, KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan, KİÜ Genel Sekreteri Cemil Toktay, KİÜ Rektör Danışmanı Mustafa Tuncer Okumuş ve KİÜ Dış İlişkiler Merkez Birimi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Peksoy’un da yer aldığı protokolde, karşılıklı iyi niyet ve başarı dilekleri iletildi.

KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu, kardeş ülke Azerbaycan’ın saygın yükseköğretim kurumlarından Hazar Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi. Amirbeyli ve Akberov’u KİÜ’de konuk etmekten memnuniyet duyduklarını belirten Fettahlıoğlu, şöyle konuştu:

“Ülkemiz ve kardeş ülke Azerbaycan arasındaki iş ve gönül birliği herkesin malumu. Yürütülen ilişkilerimiz her zaman ‘iki devlet, tek millet’ anlayışıyla sürmüştür. Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından tüm Azerbaycan halkının hem maddi hem de manevi desteğini yanımızda hissettik. Bugün şehrimizin depremde hasar alan bir bölgesi Azerbaycan Hükümeti tarafından inşa ediliyor. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu günde iki ülke arasındaki dayanışma halkasına bir yenisini ekledik ve üniversitemiz ile Hazar Üniversitesi arasında protokol yaptık. Önümüzdeki süreçte üniversitelerimiz arasındaki işbirliğinin güçlenerek devam etmesini ümit ediyor, bugün aramızda olamayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Bakan adına protokolü imzalıyorum. Hayırlı-uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovsad Amirbeyli de konukseverliği dolayısıyla Prof. Dr. Fettahlıoğlu’na teşekkür etti. İşbirliği protokolünün iki üniversite arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inandığını belirten Amirbeyli, “Gerçekten hem Azerbaycan hem de Türkiye birbirini gönül coğrafyası olarak niteleyen ülkeler. Bugün de evimizde gibiyiz ve çok verimli neticeler vereceğini ümit ettiğimiz bir protokol yapıyoruz.  Biz zaten her zaman Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Bakan ile istişare halindeyiz. İstiklal Üniversitesi’nin de Teknik Üniversiteye dönüştürülmüş olmasını büyük bir memnuniyetle öğrendik. İlerleyen süreçte her iki üniversitenin arasındaki işbirliği ve dayanışma artarak devam edecek. Konukseverlikleri dolayısıyla bir kez daha Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu ve Prof. Dr. Burcu Erşahan hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra taraflar işbirliği protokolünü imzalarken, Prof. Dr. Fettahlıoğlu günün anısına Amirbeyli’ye plaket takdiminde bulundu.

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER