Kirişci ve Güngör, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor
Kahramanmaraş HaberleriTarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile şehir merkezinde esnafları ziyaret eden Başkan Güngör, “Hamdolsun her zamanki gibi büyük bir hüsnükabulle karşılandık. Allah işlerine bereket, gönüllerine sürur nasip eylesin” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci ile şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kapalı Çarşı ve Ulu Camii bölgesinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel’in de yer aldığı ziyarette Kirişci ve Güngör, esnaflarla sohbet etti, taleplerini dinledi ve hayırlı işler dileklerini iletti. Ziyarette vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet eden Güngör, “Tarım ve Orman Bakanımız, milletvekilimiz Sayın Vahit Kirişci ve il başkanımızla birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik. Hamdolsun her zamanki gibi büyük bir hüsnükabulle karşılandık. Allah işlerine bereket, gönüllerine sürur nasip eylesin” dedi.
GEÇİCİ ÇARŞILARIN KURULUMU SÜRÜYOR
Şehrin farklı noktalarında oluşturulan geçici çarşılara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Güngör, “Şehrimizin yeniden imarı noktasında tüm alanlarda çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ticaretin canlanması ve depremde iş yerleri yıkılan veya hasar alan esnaflarımızın faaliyetleri sürdürmesi için de geçici çarşılar oluşturmaya devam ediyoruz. Şehir merkezinde 2 bin 436, ilçelerimizde ise bin 619 olmak üzere toplamda 4 bin 55 geçici iş yeri planlandı. Merkezde bunların 2 bin 15’i, ilçelerde ise bin 369’u tamamlandı. Geçici çarşılarımızın oluşturulmasında bizlere destek olan kurum ve kuruluşlarımıza, kardeş belediyelerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz” cümlelerini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Avlu1890 Açıldı! Sanat ve Müzik Eğitimleri Başlıyor
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi tarafından hayata geçirilen Avlu1890 Dulkadiroğlu Kültür, Sanat ve Müzik Akademisi, geniş protokol katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Elbistan’ın Ulaşım Ağına Kahramanmaraş Büyükşehir İmzası
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 2026 Ulaşım Yatırımları kapsamında Elbistan’da 26 kilometrelik yolda asfalt serimini tamamlarken, toplam 30 kilometrelik güzergâhı asfaltla buluşturacak. 500 Milyon TL’yi aşan yatırımla Elbistan’da 14 cadde baştan sona yenilenecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Tarihi Adayı Yeni Bir Görünüme Kavuşturuyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi çevresinin daha estetik bir görünüme kavuşması için başlatılan Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında Şehit Muallim Hayrullah Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yenileniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’de Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Fırat Görgel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Kahramanmaraş’ta Bilim Şenliği Coşkusu! Öğrenciler Robotik Kodlama ve Deneylerle Buluştu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin TÜBİTAK ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle “Gel ve Fark Et” temasıyla düzenlediği Bilim Şenliği, KAFUM’da kapılarını açtı. Öğrenciler; deneyler, robotik kodlama, planetaryum ve interaktif atölyelerle bilimin eğlenceli dünyasını keşfediyor. Şenlik, Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Sürdürülebilir Geleceğe Bilimsel Adımlar Kahramanmaraş’ta Atılıyor
TÜBİTAK öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve paydaş kurumlar iş birliğiyle düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST) etkinliği Piazza AVM’de başladı. Çocuk ve gençlerin erken yaşlarda sürdürülebilir yaşama yönelik farkındalık kazanmasını hedefleyen etkinlikler 24 Ekim Cumartesi gününe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.