© Haber Hanesi 2014 - 2025

Killeci'nin Gaziantep'in Kurtuluş Bayramı Mesajı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Gazianteplilerin bağımsızlık için verdiği büyük mücadelenin, tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

Gaziantep’in kurtuluşunun 98’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Dr. Kileci, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu şanlı direniş için ifade ettiği gibi, ‘Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki? Onlar yalnız Gaziantep'i değil, bütün Türkiye'yi kurtardılar.’ Her karış toprağı kutsal bir emanet olan vatanımız için birlik, beraberlik ve cesaretin en büyük timsali olan bu halk, dünyaya Türk’ün inanç ve azmini bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

Kendi küllerinden yeniden doğan Gaziantep için her yaştan 6 bin 317 cana mâl olan bu mücadelenin, tarih sayfalarında hak ettiği yeri aldığına dikkat çeken Dr. Kileci mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Tüm ülkenin düşman işgaliyle parçalanmaya çalışıldığı bir dönemde, kendi imkanlarıyla bağımsızlığı uğruna çarpışan Antepliler ‘Gazi’ unvanlıyla zaferlerini taçlandırmıştır.

 

Zaferler kazanan, vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyen bir ulusun evlatları olarak bizlere düşen, aldığımızı bu büyük emanetin sorumluluğunun bilinciyle hareket etmektir. Büyük Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir kez daha saygı ve şükranla eğiliyorum.”

İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Şehitkamil’de Bayram Boyunca Yoğun Temizlik Mesaisi

Şehitkamil Belediyesi ekipleri tarafından Kurban Bayramı süresince ilçenin dört bir yanında yoğun bir temizlik mesaisi yürütüldü. Bayram öncesinde kurban satış ve kesim alanlarında başlayan çalışmalar, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bayram geçirebilmesi adına gece gündüz devam etti.

TÜM HABERLER