KASKİ’den Elbistan Şehir Merkezine 80 Milyon TL’lik Asfalt Yatırımı
Kahramanmaraş HaberleriKASKİ, Elbistan’da altyapısı tamamlanan 150 kilometrelik güzergâhta 80 Milyon TL’lik asfalt çalışması gerçekleştiriyor.
KASKİ Genel Müdürlüğü, şehir merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde eş zamanlı yürüttüğü altyapı ve asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Modern, dayanıklı ve uzun ömürlü altyapı sistemleriyle şehir genelinde yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen KASKİ ekipleri, tamamlanan bölgelerde üstyapı düzenlemelerine de büyük bir titizlikle devam ediyor.
Elbistan’ın Battalgazi, Orhangazi, Cumhuriyet, Kümbet, Yunus Emre, Pınarbaşı, Kızılcaoba ve Ceyhan mahallelerinde altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından uzunluğu 150 kilometrelik yolda asfalt serimi seferberliği başlatıldı.
Asfalt Çalışmaları İki Katına Çıkartıldı
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte KASKİ ekipleri, Elbistan’da altyapı çalışmalarını sürdürdüğü asfalt serimi çalışmalarını iki katına çıkarttı. 8 mahallede altyapı çalışmalarının tamamlandığı 150 kilometre uzunluğundaki arterin 122 kilometrelik kısmı sıcak asfaltla buluşturuldu. KASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Vatandaşlarımızın daha güvenli, konforlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Okulların da açılması ile birlikte daha güvenli ulaşım sağlanması için altyapısı tamamlanan mahallelerde de üstyapı imalatları kesintisiz bir şekilde devam ediyor” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Başkan Akpınar 92. Mahalle Toplantısında Kabasakal’ın Sorunlarını Dinledi
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, haftalık mahalle toplantıları kapsamında 92. buluşmasını Kabasakal Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda vatandaşların talep, öneri ve ihtiyaçları yerinde dinlendi.
SOGEM’in Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı Başlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi (SOGEM), dernek, vakıf ve spor kulüplerine yönelik “Proje Geliştirme ve Mentörlük Programı” eğitimi programı düzenliyor. Programa başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan’da Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Kazanım Tesisi Kuruyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Elbistan’a Yıkıntı Atıkları Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi kazandırılıyor. Yaklaşık 100 Milyonluk yatırımın yüzde 90’ı hibe olacak.
Başkan Görgel: “Kahramanmaraş Mutfağı Nesilden Nesile Aktarılan Eşsiz Bir Miras”
Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde konuşan Başkan Fırat Görgel, “Kahramanmaraş, toprağında bereketi, mutfağında kültürü, sofrasında kardeşliği yaşatan kadim bir şehir. Kahramanmaraş'ı gastronomi turizminde de daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin tarihi izlerini taşıyan, tamamen şehrimizin ürünlerinden oluşan 600’ü aşkın reçetenin olduğu yemek kitabı hazırlıyoruz” dedi.
Kahramanmaraş’ta 8 Günlük Acı Bekleyiş Sona Erdi! Nehirde Kaybolan Vatandaşın Cansız Bedeni Bulundu
Kahramanmaraş Onikişubat'ta balık tutarken Ceyhan Nehri'ne düşen 62 yaşındaki S.A.'nın 8 gün süren arama sonrası cansız bedenine ulaşıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Pınarbaşı Caddesi’nde Kesintisiz Asfalt Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın en önemli ulaşım arterlerinden Pınarbaşı Caddesi’nde asfalt serimini kesintisiz sürdürüyor.