KASKİ GENEL MÜDÜRÜ AHMET KAVAK GÖREVE BAŞLADI
GÜNDEM35 yıla yakın süredir Tarım ve Orman Bakanlığında üst düzey görevlerde bulunan Ahmet KAVAK, KASKİ Genel Müdürlüğümüzde Genel Müdür olarak görevine başladı.
İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem KELEŞ Genel Müdür Ahmet KAVAK’ı ziyaret ederek başarı dileklerinde bulundular. Ardından KASKİ Genel Müdürlüğü yönetimiyle bir araya gelen heyet Kahramanmaraş’ta hayata geçirilmesi planlanan işlerle ilgili bilgi aldılar.
Ahmet KAVAK Kimdir?
1959 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun olup aynı bölümde yüksek lisans yaptı.
Çalışma hayatına 1983 yılında serbest mühendis olarak başladı. 1984-1985 yıllarında yedek subay olarak askerlik görevini yerine getirdikten sonra sırasıyla;
1986-1988 Mülga Erzincan Bölge Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü – Mühendis
1988-1989 Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü- Mühendis
1989-1993 Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü – Mühendis
1993-1996 Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğü – Bitki Koruma Şube Müdürü
1997- (6 ay) Erdemli / Mersin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü
1997-1999 Ankara İl Kontrol Laboratuvar Müdürü
1999-2003 Hatay İl Kontrol Laboratuvar Müdürü
2003-2011 (8 yıl) İstanbul İl Tarım Müdürü
2011-2015 Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı
23.01.2015 – 27.08.2018 Bakanlık Müşaviri
27.08.2018 – 30.09.2019 Tarım ve Orman Bakanlığı Tütün ve Alkol Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.
Gıda Kontrol ve Denetimi, Organik Tarım Denetimleri, Su Ürünleri Denetimleri, Zirai Mücadele, Bitki Koruma, Gıda Araştırma, Bahçe Bitkileri Araştırma, Bağcılık, Mantar Yetiştiriciliği, Tarımsal İşletmecilik, Tarımsal Yayım, Kırsal Kalkınma, Tarıma Dayalı Sanayi, Laboratuvar Teknik ve Analizleri, Tarımsal Sulama ve Drenaj uzmanlık alanları arasında yer almaktadır.
Biyogüvenlik Kurulu Üyesi, Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Disiplin Kurulu Üyesi, Takviye Edici Gıdalar Komisyonu Başkanı, İfşa Komisyonu Başkanı, Ulusal Kodeks Komisyonu Üyesi, Reklam Kurulu Üyesi olarak birçok alanda verilen görevleri ifa etmiştir.
Orta derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.
30.09.2019 tarihi itibariyle Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne Genel Müdür olarak atanmıştır.
Evli olan Ahmet KAVAK , 3 çocuk babasıdır.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.