© Haber Hanesi 2014 - 2025

KARACASU KAMPÜSÜ TAŞINIYOR !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Karacasu Yerleşkesinde yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Avşar Yerleşkesine taşınmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Karacasu Yerleşkesinde yer alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Avşar Yerleşkesine taşınmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ulusal ve yerel basın kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla KSÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen basın toplantısında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Tiyek, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Öz ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erdal Küçükönder’in yanı sıra akademisyen ve öğrenciler hazır bulundu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz olduğu üzere Kahramanmaraş’ımız coğrafi konumu itibariyle deprem riski olan bir bölgede yer almaktadır. Üniversitemiz Karacasu Yerleşkesinde bulunan binalarımızın da “Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik”lerden önce inşa edildiği için bu riskten etkilenme ihtimali bulunmaktadır. Daha evvel düzenlediğimiz basın toplantısında bu sorunun çözümüne yönelik yaptığımız çalışmalardan ve atacağımız adımlardan bahsetmiştik. Bu basın toplantısını da hem konu ile ilgili yeni gelişmeleri hem de sorunun geçici çözümlerini kamuoyuyla paylaşmak adına düzenleme ihtiyacı hissettik.

Göreve başladığımız günden beri bu konu ile ilgili azami hassasiyet gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz. Gerekli yatırımların yapılması ve yeterli bütçenin konulması için Ankara’ya her gittiğimizde devletimizin konu ile ilgili yetkilileriyle istişareler ettik ve Kahramanmaraş’ımızın deprem riski olan bölgesindeki yüksekokullarımızın durumu hakkında açıklamalarda bulunduk. Hükûmet yetkilileri de her zaman olduğu gibi gereken her türlü desteğin 2020-2021 yılı içerisinde de verileceğini ifade edip konu ile yakından alakadar oldular.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak evlatlarımızın yetişmesi noktasında mevcut imkânlarımız dâhilinde en yüksek verimliliği ortaya çıkarmanın gayreti içerisindeyiz ve bu imkânların daha da genişlemesi için azami çaba göstermekteyiz. Öğrencilerimizin üniversite tahsillerini en sıhhatli şekilde tamamlamaları, bu süre içerisinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.

Bu doğrultuda Karacasu Yerleşkemizde bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzla ilgili ihale işlemleri tamamlandıktan sonra Avşar Yerleşkemizde yeni binalarımızın temelleri atılacaktır. İnşaatlarımızın tamamlanma süreci içerisinde ise öğrencilerimiz eğitimlerini Avşar Yerleşkemizde sürdürecektir. Karacasu Yerleşkemizde deprem riski minimum düzeyde olan tek katlı prefabrik yapılarda atölye dersleri gören birkaç bölüm ve program haricinde tüm bölümleri Avşar Yerleşkemize taşımış bulunmaktayız. 02.03.2020 Pazartesi günü itibariyle Avşar Yerleşkemiz bünyesinde belirlediğimiz fakültelerin dersliklerinde eğitim-öğretime başlanmıştır. Dolayısıyla riskli binalarda eğitim-öğretim faaliyetleri durdurulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Rektör Can, Karacasu Yerleşkesinin Avşar Yerleşkesine taşınması sürecinde görev alan ve özveride bulunan KSÜ ailesinin bütün fertlerine teşekkür etti.

Toplantıya katılan akademisyen ve öğrenciler Rektör Can’a teşekkürlerini sunarak çiçek takdim ettiler.

İlginizi Çekebilir

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu

Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.

Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.

TÜM HABERLER