© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kan Bağış Kampanyasına Destek Çığ Gibi Büyüyor

Kahramanmaraş’ın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği “SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HAREKETE GEÇ” sloganıyla başlattıkları Kan Bağışı Kampanyasını gerçekleştirdi.

    Kahramanmaraş’ta sosyal, kültürel ve çevre alanlarında yürüttüğü faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği ile izcilik, gençlik ve spor çalışmalarıyla ön planda olan Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği birçok faaliyette olduğu gibi  “SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN HAREKETE GEÇ” temalı “Kan Bağışı” kampanyasını da birlikte yürüterek üye, gönüllü ve izciler ile birlikte kan bağışında bulundular.  
    Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet PAK yaptığımız bu faaliyetle; ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan Kızılayımızın yanında olmak, yaşanan salgın hastalık süreci ve kış koşulları nedeniyle azalan kan stoklarına katkı sunmak ve kana ihtiyacı olan hayatlara bir nebzede olsa can olmak istediklerini belirtti.
    Dernek Başkanı Pak ; Gündüz Kan bağışı faaliyetimizi gerçekleştirirken akşamında da dernek olarak 15 günde bir yaptığımız “ Bir Bilene SoruYorum” canlı yayın programımızda, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu bey ile “Kan Bağışı ve Sağlıklı Yaşam “ konusunu ele alarak, kan bağışına karşı farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
    Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Lider gençlik Spor ve izcilik Kulübü Derneği Başkanı Ahmet Özkul; Dernek olarak, her 4 ayda bir, gönüllüleri ile birlikte kan bağışında bulunduklarını, kan stoklarının azaldığı zor günlerde Kızılayın daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, kan bağışının çok önemli bir vatandaşlık görevi olduğunu, bu görevi yerine getirmekten gurur duyduklarını ifade ederek, kampanyaya katılan İzci liderleri ve gönüllülere teşekkürlerini iletti.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER