KAMEK’in El Emeği Göz Nuru Eserleri Yıl Sonu Sergisinde Görücüye Çıktı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kursları’nda (KAMEK) 30 farklı atölyede yaklaşık 5 bin kursiyerlerin oluşturduğu el emeği göz nuru eserler Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Meslek Edindirme Kursları (KAMEK) bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin ortaya koyduğu eserler düzenlenen yılsonu sergisinde beğeniye sunuldu.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açılan sergi, hem kursiyerlerin bir yıllık emeğini gözler önüne serdi hem de vatandaşlara sanat dolu bir atmosfer yaşattı.
Sergi açılışına; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Atalar, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Asuman Yavuz, MHP İl Başkanı Mansur Metehan, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mehmet Beşen, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
“KAMEK, Şehrimizin Tanıtımı İçin Çok Önemli
Sanatın toplumları bir araya getiren evrensel bir değer olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Atalar, Büyükşehir Belediyesi olarak her yaştan vatandaşın kültürel ve sanatsal faaliyetlere erişimini artırmaya yönelik projeleri kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. Başkan Fırat Görgel öncülüğünde eğitim, kültür ve sanat yatırımlarının kararlıkla devam edileceğini aktaran Atalar, “Sergiyi protokolümüz ile gezdiğimizde hem çok beğendik hem de çok mutlu olduk. KAMEK kursları ile birçok branşta yaklaşık 5 bin öğrenciye hizmet veriyoruz. Bu kurslarla öğrencilerimizin hem sosyal hayata katılımını sağlıyoruz hem de meslek edindirme anlamında ilerleme sağlanabiliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’in talimatları ile bundan sonraki süreçlerde bu işleri daha profesyonel hale getireceğiz. Sürekli Eğitim Merkezi projemiz var. Bu projelerimizi hayata geçirdikten sonra hem kursiyer sayılarını artıracağız hem de kurs çeşitliliği artmış olacak. Burada üretilen bazı ürünleri de e-ticaret üzerinden satışlarını da yapıyoruz. Hem şehrimizin tanıtımı hem de turizmin tanıtımı anlamında KAMEK değerli bir görevi ifa ediyor” dedi.
Büyükşehir Belediyesine Teşekkür
Farklı branşlarda ortaya konulan çalışmaların hem estetik açıdan hem de teknik anlamda oldukça başarılı olduğunu ifade eden Kıbrıs Gazisi Kadir Durak, “Büyükşehir Belediyesinin etkinlikleri takdire şayan şekilde devam ediyor. Buradaki ürünlerin hepsini çok beğendim, emeklerine sağlık. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. KAMEK eğitmenlerinden Neslihan Akkurt, “Burada yaklaşık 3 buçuk aylık serüvenin görücüye çıktığı yerdeyiz. Elimizdeki imkânlarla ortaya çıkarttığımız göz nuru ürünlerimizi burada sergiliyoruz. Çok mutluyuz” diye konuştu. Bir diğer KAMEK eğitmenlerinden Selami Gemci, “Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile açılan KAMEK kurslarında vatandaşlarımıza hem iş olanağı sağlıyoruz hem de aşçılık konusunda temel bilgileri öğretiyoruz. Yaklaşık 4 aydır süren eğitimimiz ile temel seviye aşçılığı kursiyerlerimize öğrettik. Kursiyerlerimiz de burada ürettikleri ürünleri sergiliyorlar. Büyükşehir Belediyemize bu imkânları bize sağladığı için de ayrıca teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Bu tür kursların bireylerin yeteneklerini keşfetmesine ve geliştirmesine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Fatma Şahin, “Kurslarımızın sonuna geldik, çok mutlu ve heyecanlıyız. Bu sergide herkesi aramızda görmekten çok mutluluk duyuyoruz” dedi. Mefruşat kursu eğitmenlerinden Sibel Güvenç ise, “30’dan fazla kursiyerlerimiz ile yıl sonu sergisine hazırlandık. 1 yıldır hazırlanan ürünler vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Heyecanlıyız, herkesi bu sergiye bekliyoruz” cümlelerini sarf etti. Sergide yer alan eserlerin profesyonel düzeyde hazırlandığını ve kursiyerlerin önemli bir gelişim gösterdiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi KAMEK Mesleki Eğitim Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz kurlarımızın yıl sonu sergisi için buradayız. İl ve ilçelerimizden binlerce öğrencimizin katılım sağladığı çeşitli kurslarımız ile buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
El Sanatlarından Tasarıma Zengin İçerik
Sergide takı tasarımdan kâğıt rölyefe; çiniden deri işlemeye; mefruşattan dekoratif ürünlere kadar KAMEK’in Andırın, Göksun, Ekinözü, Elbistan, Nurhak, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ta hizmete sunduğu 30 farklı kurstan 5 bine yakın kursiyerlerin hazırladığı çalışmalar yer aldı. Her biri uzun süren eğitim süreçlerinin ardından ortaya çıkan eserler, kursiyerlerin kazandığı bilgi ve becerilerin somut bir yansıması oldu.
Ziyaretçiler, sergilenen ürünleri yakından inceleme fırsatı bulurken eserlerin hazırlanış süreçleri, kullanılan teknikler ve ortaya çıkış hikâyeleri hakkında da bilgi edindi.
İlginizi Çekebilir
Yeni Haftada Kahramanmaraş Yanacak! Rekor Sıcaklık Bekleniyor!
Kahramanmaraş'ta yeni haftada sıcaklıklar 42 dereceye kadar yükselecek. Uzmanlar güneş çarpması ve sıcak hava riskine karşı uyarıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Gençosman’da Asfalt Mesaisini Tamamlıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’nde 11 sokakta sıcak asfalt serimini tamamlarken, mahalleyi Doğu Çevre Yolu’na bağlayan ana güzergahta da çalışmalarını sürdürüyor. Ana güzergâhın da asfaltlanmasıyla mahalledeki asfalt mesaisi tamamlanacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençlere Üniversite Tercihinde Dijital Destek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, üniversite tercihi yapacak gençlerin karar sürecine destek olmak amacıyla Pusula Maraş Tercih Robotu’nu hayata geçirdi. Ücretsiz ve çevrimiçi hizmet veren platformla gençler, başarı sıralamaları ve ilgi alanlarına göre kendilerine uygun üniversite ve bölümleri kolayca değerlendirebilecek.
15 Temmuz Spor Vadisi’nde Ödüllü Tenis Turnuvasında Şampiyonlar Belli Oldu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde 15 Temmuz Spor Vadisi’nde düzenlenen ödüllü tenis turnuvası, final müsabakaları ve ödül töreniyle tamamlandı. 8 farklı kategoride 180 sporcunun mücadele ettiği turnuvada dereceye giren sporcular ödüllerini aldı.
Kahramanmaraş Feci Kaza! Refüje Çarpan Otomobil Ters Döndü
Kahramanmaraş Onikişubat'ta kontrolden çıkan otomobil refüje çarparak takla attı. Kazada 2 kişi yaralandı, soruşturma başlatıldı.
Kahramanmaraş İstiklalspor Yeni Sezon Hazırlıklarına Başladı
Kahramanmaraş İstiklalspor, TFF 2. Lig'de 2026-2027 sezonu hazırlıklarına başladı. Kırmızı-beyazlı ekip ilk antrenmanını KSÜ Stadyumu'nda yaptı.