KAMEK Atölyeleri İlçelerde; Ücretsiz Kurslara Başvurular Başladı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kursları tarafından Andırın, Göksun, Elbistan ve Çağlayancerit’te düzenlenecek ücretsiz yaz dönemi kurslarına başvurular alınmaya başlandı. Başvurular KAMEK’in internet adresinden çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda toplumun her kesimine yönelik faaliyetlerini artırarak sürdürmeye devam ediyor. Özellikle çocuk ve gençlerin yaz tatilini daha verimli, eğitici ve sosyal açıdan gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmelerini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de yaz dönemi kurslarını başlatıyor. Kahramanmaraş Meslek Edindirme Kursları (KAMEK) bünyesinde düzenlenecek eğitim programları kapsamında; Andırın, Göksun, Elbistan ve Çağlayancerit’te farklı yaş gruplarına hitap eden birbirinden çeşitli atölye ve kurslar vatandaşlarla buluşacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslarla çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin hem yeni beceriler kazanması hem de yaz dönemini nitelikli etkinliklerle değerlendirmesi hedefleniyor.
Andırın’da Sanat ve Geleneksel Kültür Bir Arada
Andırın’da 6 – 18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençlere yönelik düzenlenecek kurslarda; yaratıcı drama, akıl ve zekâ oyunları, el becerisi geliştirme ile halk oyunları eğitimleri verilecek. Kurslar sayesinde öğrencilerin hem sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hem de kültürel değerlerle buluşmaları amaçlanıyor.
Göksun’da Her Yaşa Uygun Eğitimler
Göksun’da ise 7 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik geniş kapsamlı eğitim programları düzenlenecek. Katılımcılar; iğne oyası, yaratıcı drama, akrilik boya, rattan örme, el becerisi geliştirme, resim ve Kur’an-ı Kerim eğitimlerinden faydalanabilecek. Farklı ilgi alanlarına hitap eden kurslarla vatandaşların kişisel gelişimlerine katkı sunulacak.
Elbistan’da Gençlere Kariyer ve Teknoloji Desteği
Elbistan’da 7 – 25 yaş aralığındaki vatandaşlara yönelik gerçekleştirilecek eğitimlerde ise gençlerin akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak önemli programlar yer alıyor. Bu kapsamda POMEM ve BESYO hazırlık kurslarının yanı sıra robotik kodlama ve satranç eğitimleri düzenlenecek. Özellikle teknoloji odaklı eğitimlerle gençlerin geleceğin mesleklerine hazırlanmasına destek olunacak.
Çağlayancerit’te Çocuklara Yönelik Eğitici Atölyeler
Çağlayancerit’te ise 6 – 13 yaş aralığındaki çocuklar için akıl ve zekâ oyunları, matematik becerilerini geliştirme ve resim eğitimleri gerçekleştirilecek. Eğlenceli ve öğretici içeriklerden oluşan atölyelerle çocukların bilişsel ve sanatsal gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
Başvurular Başladı
Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenecek yaz dönemi atölye ve kurslarına başvurular başladı. Kurslara katılmak isteyen vatandaşlar, https://kamek.kahramanmaras.bel.tr/ internet adresinden çevrimiçi başvuru yapabiliyor. Kurslara ilişkin detaylı bilgi ise 0552 033 99 51 numaralı WhatsApp danışma hattından alınabiliyor. Kurslara başvurular 5 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.
İlginizi Çekebilir
20 yıl sonra Kertmen’de kurulan er meydanının başpehlivanları belli oldu
3. Kertmen Karakucak ve Şalvar Güreşi Festivali, Onikişubat Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğinde Kertmen Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 40’tan fazla ilden 733 güreşçinin katıldığı festivalde, yaklaşık 20 yıl sonra Kertmen’de yeniden er meydanı kuruldu. Festival kapsamında mahalleye kazandırılan 3 bin seyirci kapasiteli modern Güreş Sahası ise geleneksel sporun geleceğe taşınacağı kalıcı bir eser olarak hizmete sunuldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’in Sultanları Lige Fırtına Gibi Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Voleybol Takımı, Türkiye Voleybol Federasyonu Uzman Posta Kadınlar 2. Ligi’ne 3-0’lık galibiyetle başladı. Zeugma Gaziantep Spor’u konuk eden Büyükşehir’in Sultanları, tribünleri dolduran sporseverlerin desteğiyle sahadan net bir galibiyetle ayrıldı.
Kahramanmaraş İstiklalspor deplasmanda 3 puanı tek golle aldı
Kahramanmaraş İstiklalspor, zorlu 52 Orduspor deplasmanından Yasin Abdioğlu'nun golüyle 1-0 galip ayrıldı ve 3 puanı aldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir ve Çevre Gönüllüleri Doğa İçin El Ele
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” temasıyla Kazma Bağları’nda gönüllü çevre etkinliği düzenledi. Büyükşehir ekipleri ve gönüllü çevre elçilerinin katıldığı çalışmada doğaya bırakılan atıklar toplanırken, çevrenin korunmasına yönelik farkındalık oluşturuldu.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Üniversite Öğrencilerine Şehre İlk Adımda Sıcak Karşılama
Kahramanmaraş’a üniversite eğitimi için gelen gençler, şehre attıkları ilk adımda Büyükşehir Belediyesinin sıcak karşılamasıyla buluşuyor. Öğrenciler ücretsiz ring seferleriyle yurtlarına ulaştırılırken, Pusula Maraş ekipleri de öğrenci ve ailelere ikram, şehir tanıtımı, bilgilendirme ve hediyelerle destek oluyor.
Kahramanmaraş’ta takla atan otomobil kullanılamaz hale geldi
Kahramanmaraş’ta gece yarısı meydana gelen kazada otomobil takla attı. Araçta maddi hasar oluşurken kazada ölü veya yaralı olup olmadığı bilinmiyor.