Kahramanmaraş'ta Yıkılan Said Bey Sitesi Davasında Yargılamalar Sürüyor!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş'ta 44 kişinin hayatını kaybettiği Said Bey Sitesi davasında duruşma görüldü. Olayla ilgili 6 sanık mahkeme karşısına çıktı ve yargılamalar devam ediyor.
Said Bey Sitesi'ne ilişkin davanın görüldüğü 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, 6 sanık hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar Hasan Ç. ve Yavuz K. ile tutuksuz sanık Melike Y. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken, diğer tutuklu sanık Halil Y. ve tutuksuz sanıklar Halil İbrahim U. ve Murat K. ile müştekiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Duruşmada, sanıklar suçlamaları reddederek savunmalarını sundu. Tutuklu sanık Hasan Ç, uzun süredir cezaevinde olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek beraatini talep etti. Kendisinin sadece bir iş insanı olduğunu ve yapılan zemin etütlerinin sonuçlarının dikkate alınmadığını savundu.
Tutuklu sanık Yavuz K. ise yapılan zemin etütlerinin yanlış olduğunu öne sürerek, ruhsatın kendilerine 9 katlı bina yapılabilir izni vermesine rağmen, zemin sorunları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Zemin etüdü raporunun hatalı olduğunu iddia ederek yetkililerden şikayetçi olduğunu belirtti.
İnşaatta yapı denetiminden sorumlu tutuklu sanık Halil Y. ise görevini eksiksiz yerine getirdiğini savundu ve mevzuata uygun şekilde denetim işini yaptığını belirtti. Delillerin yeni bir bilirkişi heyeti tarafından değerlendirilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, dosyanın tekrar bilirkişi heyetine gönderilmesine ve duruşmanın 9 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6 ay kadar hapis cezası talep ediliyor.
İlginizi Çekebilir
Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.
Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”
Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti
İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor
KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.