© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Yeni Sanayi İşyerleri İçin Ön Talep Süreci Başladı

Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Yönelik Yeni Sanayi Alanları İçin Başvuru Süreci Başladı

Kahramanmaraş Valiliği, 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen sanayi işletmeleri için önemli bir duyuru yaptı. Dulkadiroğlu ilçesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılması planlanan yeni sanayi işyerleri için ön talep süreci başlatılacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Alibeyuşağı, Halkaçayırı ve Urumoğlu Sanayi Alanlarında proje çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Bu sanayi alanlarında, deprem nedeniyle işyerleri yıkılan veya ağır hasar gören işletme sahiplerinin, yeni sanayi alanlarında yer alabilmesi için başvuruları alınacak. Ayrıca, küçük sanayi sitesi programının geliştirilmesine yönelik verilere ulaşmak amacıyla talep toplanacağı bildirildi.

Başvuru yapmak isteyen işyeri sahiplerinin, Ön Talep Formu ve İlgi Beyanı Formunu doldurarak, Kahramanmaraş Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor. Başvuru süreci için son tarih 24 Ocak 2025 olarak belirlendi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“06.02.2023 tarihli depremlerden etkilenen işyerleri için işletme ihtiyaçlarını belirlemek, küçük sanayi sitesi programının geliştirilmesine yönelik verilere ulaşmak ve hak sahiplerine teslim edilmek üzere Alibeyuşağı, Halkaçayırı ve Urumoğlu Sanayi Alanlarında proje çalışmalarına başlanacak olan iş yerleri için ön talep toplanacaktır. Kahramanmaraş il sınırlarında işyerleri yıkılan veya ağır hasarlı olan talep sahiplerinin ekli Ön Talep Formu ve İlgi Beyanı Formunu doldurarak Kahramanmaraş Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne 24.01.2025 tarihi mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.”

İlginizi Çekebilir

Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım seferberliğini sürdürüyor

Onikişubat Belediyesi, ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de ulaşım ve üstyapı altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırganının Anne Babası Hakim Karşısına Çıkacak

Kahramanmaraş'ta Ayser Çalık Ortaokulu'nda 9 öğrenci ve 1 öğretmenin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, sanıklar hakkında yargılama süreci resmen başladı.

Kahramanmaraş'ta Karamaraş Caddesi Yenileniyor! KASKİ'den Geleceğe Yatırım

KASKİ, Kahramanmaraş Bağlarbaşı Mahallesi Karamaraş Caddesi'nde altyapıyı yeniliyor. Modern ve dayanıklı altyapı için çalışmalar sürüyor.

Kahramanmaraş'ta Maganda Kurşunu Davasında Karar! Sanık Tahliye Edildi, Aile Tepkili

Kahramanmaraş Ekinözü'nde maganda kurşunuyla ölen Durdu Tatar davasında sanığa 3 yıl 10 ay hapis verildi. Mahkeme tahliye kararı aldı.

4 Kişi Geldi, Kanlı Saldırı Gerçekleşti! Kahramanmaraş'ta Şok Olay

Kahramanmaraş'ta evine gelen 4 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan 27 yaşındaki genç ağır yaralandı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Milletvekili Karakoç'tan NATO Zirvesi Mesajı: "Türkiye İçin Yeni Stratejik Dönem Başladı"

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Doç. Dr. Zuhal Karakoç, NATO Ankara Zirvesi'nin Türkiye'nin savunma sanayii, CAATSA yaptırımları, F-35 programı ve stratejik özerklik hedefleri açısından yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, sürecin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TÜM HABERLER