© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'ta Yeni Geçici Çarşıda Alt ve Üstyapı Çalışmaları Devam Ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Piazza AVM'nin yanında oluşturduğu yeni geçici çarşıda alt ve üstyapı imalatlarına hız kesmeden devam ediyor. Depremden etkilenen esnafların mağduriyetini gidermek amacıyla kurulan bu çarşı, 420 geçici iş yerini barındıracak ve esnaf için önemli bir destek sağlayacak.

Şehir merkezindeki rezerv alanında yer alan geçici çarşıda, altyapı ve zemin hazırlıkları sürüyor. Aynı zamanda konteyner çarşıların kurulumu da devam ediyor. Çarşının tamamlanmasının ardından, esnaflar burada ticari faaliyetlerine devam edebilecekler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamada bulundu: “Rezerv alanı içerisinde kalan esnaflarımızın mağdur olmaması için Piazza AVM’nin batısında geçici bir çarşı oluşturuyoruz. 420 geçici iş yerini esnaflarımıza tahsis edeceğiz. Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız ve KASKİ ekiplerimiz bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah yeni geçici çarşımız esnafımıza can suyu olacak. Esnafımızı yalnız bırakmamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

Yeni geçici çarşı, depremzede esnaflara ekonomik destek sağlamanın yanı sıra, şehir merkezinin ticari canlılığını da koruyacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

AKDO Park yeni sezonda da İstiklalspor’un evi olacak

Kahramanmaraş İstiklalspor ve AKDO yeni sezon içinde AKDO Park Stadyum isim sponsorluğu anlaşması yaptı. 

Kahramanmaraş Büyükşehir, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda Dönüşüm Başlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun en önemli ulaşım arterlerinden Lütfi Köker Bulvarı’nda kapsamlı bir dönüşüm başlattı. Bulvarda yeni yürüyüş yollarının imalatı sürerken, ikinci etap kapsamında sıcak asfalt serimi ve aydınlatma elamanlarının montajı da yapılacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Gençosman’da Kesintisiz Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Gençosman Mahallesi’ndeki sıcak asfalt serimini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 30008 ve 30005’inci sokaklar sıcak asfalt ile kaplanıyor.

AK Parti Kahramanmaraş Heyeti Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile Bir Araya Geldi

66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleriyle birlikte Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı ziyaret eden Başkan Görgel, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız iş birliğiyle şehrimizin spor altyapısını daha da güçlendirmek ve spor kültürünü yaygınlaştırmak için projelerimizi artırarak sürdürüyoruz. Gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Pazarcık Kırsalına Modern Ulaşım Yatırımı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Pazarcık’ın Kızkapanlı Mahallesi’nde ulaşımı olumsuz etkileyen eski köprü yerine 21 metre uzunluğunda 15 metre genişliğinde yeni, modern köprü inşa ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Ekinözü Kırsalında Ulaşıma Güç Katan Yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü kırsalındaki 23 kilometrelik Alişar Grup Yolu’nda ikinci kat sathi kaplama çalışmalarını sürdürüyor. Alişar, Ataköy ve Türkmenler mahallelerinin ulaşımda yoğun olarak kullandığı güzergâh, yapılan yatırımla daha güvenli ve konforlu hale geliyor.

TÜM HABERLER